hren
 

VESELO I U MISLIMA NA PLANOVE
Stanovnici naselja Plano, u nedjelju su proslavili blagdan svoje zaštitnice, Svete Marte, od otvaranja dječjeg igrališta do svečane mise i pučke fešte, u čemu su sudjelovali građani i s trogirskim i kaštelanskim adresama.

Plano, mjesto koje je administrativno pripada dva grada i jednoj općini, Trogiru, Splitu i Prgometu, u posljednje vrijeme doživljava svoj procvat,  a da su stanovnici sve zadovoljniji  pokazuje i njihovo dobro raspoloženje u večernjim satima nedjelje.

Uz pomoć vrijednih ruku  članova tamošnjeg mjesnog odbora, koji je dio trogirske lokalne zajednice, ali i stanovnicima kaštelanskog dijela, koji su dio mjesnog odbora Kaštel Štafilić, pučka fešta Sv. Marte održala se na mjesnom igralištu, a uz grupu Barbarosa uživalo je nekoliko stotina domaćina i gostiju. Dobro se jelo i pilo, a sve ponuđeno bilo je besplatno i to zahvaljujući brojnim sponzorima, među kojima i Gradu Trogiru te Gradu Kaštela.

I dok su se odrasli zabavljali uz dobar zalogaj i glazbu uživo, mnogi od najmlađih večer su proveli na novootverenom dječjem igralištu, isprobavajući tobogane, ljuljačke i druge sadržaje.
Cijeloj fešti u poslijepodnevnim satima prethodila je sveta misa u crkvici Svete Marte na Bijaćima koju je predvodio don Robert Ćibarić, župnik iz Dubrovnika, a u kulturno umjetničkom programu nastupile su Trogirske fjorete.

- I više smo nego zadovoljni kako sve prolazi, od danas smo bogatiji za dječje igralište, fešta teče u zabavi i dobrom raspoloženju. Plano ide naprijed, riješili smo pojedine probleme, asfaltiraju se ulice, postavlja javna rasvjeta, gospodarstvo se kreće, građani se okreću turizmu... Želja nam je da se uskoro finišira projekt nogostupa kroz naselje, što nam je nužno potrebno jer ovuda prolazi glavna prometnica koja spaja auto put s jugom. Željeli bi napokon urediti zgradu Društvenog doma u kojoj bi bile društvene prostorije, ambulanta, ljekarna, dječji vrtić...  I u Trogiru i u Kaštelima žele nam pomoći pa se nadamo da ćemo se uhvatiti i u koštac s tim projektom. Ma, imamo mi mnogo toga i odrađenog i planiranog, no večeras ćemo se malo opustiti i zabavaiti, a o tome ćemo razmišljati sutra – kazale su nam veselo Biljana Krstulović, predsjednica MO Plano i trogirska vijećnica Nives Karanušić.

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij