hren
 

Evo kakve su još novosti najavili iz VIK-a....Predsjednik Uprave Vodovoda i kanalizacije Tomislav Šuta na današnjoj konferenciji za medije najavio je izradu strategije poslovanja Vodovoda i kanalizacija kojom bi se definirali svi ciljevi i način poslovanja do 2030. godine.

– Kroz donošenje plana poslovanja za svaku tekuću godinu definirat ćemo konkretne stvari, a strategija je bitna da se pravovremeno osiguraju financijska sredstva za primarne projekte. Prvenstveno se to odnosi na rješavanje gubitaka u mreži, koji je danas 58 posto, kao i same rekonstrukcije, za aglomeracije koje su u tijeku, ali i za niz drugih stvari koje se tiču poslovanja Društva, kako bi ga učinili što učinkovitijim. – kazao je Šuta.

Predstavio je i novi Pravilnik o o jednostavnoj nabavi Vodovoda i kanalizacije

– Ovim putem želimo biti transparentni i dostupni svim gospodarskim subjektima na način da je plan nabave po prvi put objavljen na stranicama VIK-a. Kompletna nabava koja na razini 2018. godine iznosi 22 milijuna kuna, bit će dostupna na web stranicama i kroz elektronički oglasnik javne nabave, pa bih ovim putem pozvao sve zainteresirane gospodarske subjekte da posjete naše stranice i prate objave. Svi će imati jednake mogućnosti za prijavu. – najavio je.

Upitan što je s projektima dogradnje sustava za aglomeracije Split-Solin i Kaštela

– Trogir, kazao je da je projektna dokumentacija u potpunosti završena, a slijedi raspisivanje javne nabave. – Nadamo se da će u skorije vrijeme biti provedena javna nabava uz prethodno savjetovanje s gospodarskim subjektima. Riječ je o nizu postupaka, jer vrijednost je 2.3 milijarde kuna. Od samog nadzora, vidljivosti, informiranja, zatim pročistača drugog stupnja na Divuljama, TTTS-u i Čiovu. Ispred nas je niz postupaka. – kazao je.

Ukoliko sve prođe po planu, pročistač pitke vode mogao bi biti gotov do kraja 2021. godine.

– Kroz kratak period će biti objavljen postupak javne nabave za izradu kompletne dokumentacije, koja je sama po sebi zahtjevna, jer kvalitetna dokumentacija je uvjet za kvalitetan pročistač pitke vode koji je bitan za naše građane. Plan je da kroz godinu dana ubrzano dovršimo tu zaista kompleksnu dokumentaciju i da zatim objavimo natječaj za izvođače. U idealnim uvjetima, pročistač bi mogao biti stavljen u funkciju do konca 2021. godine. – najavio je Šuta.

Izvor : Dalmacijadanas.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij