hren
 

Neke naše sugrađane već su odavno obradovala rješenja o povratu poreza koja su stigla na njihove adrese. Neki ipak još uvijek nisu dobili rješenje te su sve glasnija šuškanja o toj temi.

Naime, već je od kraja svibnja Porezna uprava počela Kaštelanima slati prva porezna rješenja za povrat ili doplatu poreza na dohodak. Postupak još uvijek traje, a nadležni iz Porezne uprave su kazali kako je na nivou Grada Kaštela za ukupno 5.877 poreznih obveznika proveden poseban postupak utvrđivanja godišnjeg obračuna poreza na dohodak za 2017. godinu, a za njih 5.140 (stanje na dan 10. srpnja 2018. godine) izdana su privremena porezna rješenja i dostavljena prema adresi prebivališta ili uobičajenog boravišta.

- Rješenja su dostavljena isključivo Kaštelanima za koje je Porezna uprava raspolagala podacima u vlastitim evidencijama te će isplate više uplaćenog poreza i prireza na dohodak biti izvršene u predviđenim rokovima, tj. tijekom kolovoza 2018. godine – kazali su nadležni iz Porezne uprave.

Međutim, napominju kako rješenja o utvrđenom godišnjem porezu i prirezu na dohodak nisu dostavljena onima za koje se moraju dodatno prikupiti ili uskladiti podaci bitni za utvrđivanje poreza i prireza na dohodak (npr. utvrđivanje rezidentnosti, podaci o primicima iz inozemstva i dr.).


KOMENTARI: