hren
 

KONCERT MLADIH KAŠTELANSKIH GITARISTA I KAZALIŠNA PREDSTAVA
Ovog će se petka u sklopu programa Kaštelanskog kulturnog ljeta održati dva događanja, koncert mladih kaštelanskih gitarista je u dvorcu Vitturi, a predstava GKM-a u Gospojskoj štradi.

Koncert onog najboljeg što klasična gitara može ponuditi započeti će u 21 sat u atriju dvorca Vitturi u izvedbi Paule Ćurić i Filipa Miškovića koji su učenici Srednje glazbene škole Josipa Hatzea u klasi Maroja Brčića te Marije Magdalene Grgin, studentice 3. godine na Umjetničkoj akademiji u Splitu, također u klasi Maroja Brčića i za kraj Andrea Maretić, studentica 5. godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi Ištvana Romera te Akademije u poljskom Poznanu u klasi Lukasza Kuropaczewskog..
Izvodit će djela J. S. Bacha, L. Brouwera, J. Dowland, A. Klobučara, A. Piazzolle i mnogih drugih.

“Kazališni sat”, predstava Gradskog kazališta mladih Split koja neprekidno igra već četvrt stoljeća odigrat će se u sućuračkoj Gospojskoj štradi sa početkom u 21 sat.
Kazališni sat, "pedagoška mnogočinka u jednom činu " tj. dramska predstava o tome kako nastaje - dramska predstava, kazališno je odgojila mnoge generacije mladih kazališnih gledatelja. Izvedena je na gotovo svim značajnim festivalima u regiji, gostovala je u mnogim gradovima, selima, na otocima...


KOMENTARI: