hren
 

POVJERENIK UNIJE U DIVULJAMA
Povjerenik za humanitarnu pomoć i upravljanje krizama Unije Christos Stylianides posjetio je danas Centar za koordinaciju, vođenje i gašenje požara na priobalju, u kojem je održan radni sastanak u sklopu kojeg je održana prezentacija na temu uloge, cilja i svrhe Operativnog vatrogasnog zapovjedništva u Divuljama, sustava vatrogastva u Republici Hrvatskoj i požara otvorenog prostora.

-Sve državne službe spremne su za borbu protiv požara. Sustav koji sam danas ovdje upoznao funkcionira odlično jer su sve službe koje bi se trebale boriti protiv vatrene stihije na jednom mjestu. Imate odlične ljude, i opremu u koju se uvijek može ulagati. Koordinacija svih službi zajedno, u trenu požara, iznimno je važna i to uvijek imajte na pameti - izjavio je Christos.

Sastanku su prisustvovali ravnatelj DUZS-a dr. sc. Dragan Lozančić, zapovjednik Zapovjednog operativnog središta GS OS RH brigadni general Krešo Tuškan, glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, načelnik PU splitsko – dalmatinske Slobodan Marendić, predsjednik HVZ-a Ante Sanader, pročelnik HGSS-a Vinko Prizmić i ravnatelj  Društva Crvenog križa Splitsko – dalmatinske županije Željko Grubišić.

Povjerenik je nakon sastanka obišao prostor Operativnog vatrogasnog zapovjedništva, a potom izloženu opremu i tehniku žurnih službi (DVIP, HGSS, HCK, PU).

Ravnatelj Lozančić je nakon konferencije rekao kako su sve članice Europske unije za to da se ojačaju nacionalni kapaciteti, ali i solidarnost te da u teškim situacijama dobiju pomoć od Europske unije. Rekao je kako će vojna baza u Divuljama u budućnosti biti primjer multifunkcionalnog središta koje neće raditi samo za požare tijekom požarne sezone, nego će biti mjesto iz kojeg će se moći upravljati kriznim situacijama, a koje će biti na raspolaganju županijama i gradovima na priobalju te služiti kao podrška u slučaju pada sustava.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij