hren
 

Projekt „Nikada nije kasno“ u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020. provodi akciju ZAŽELI – PROGRAM ZAPOŠLJAVANJA ŽENA, koja će biti financirana iz Europskog socijalnog fonda.

Ugovor o dodjeli financijskih sredstava za projekt pod nazivom „Nikada nije kasno“  potpisali su 15. lipnja 2018. godine Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, Hrvatski zavod za zapošljavanje i Udruga tjelesnih invalida Kaštela, a radi se o iznosu od 1.960.426,52 kn. Projekt će trajati 30 mjeseci, a glavne stavke su pomoć starijim i nemoćnim osobama u Kaštelima te osposobljavanje za ponuđena zanimanja zaposlenih žena.

- Krajnji korisnici odabrani su od strane stručnog tima Centra za socijalnu skrb – Ispostava Kaštela, a 12 zaposlenih žena su osobe koje su bile prijavljene na Zavodu za zapošljavanje, a starije su od 50 godina. Zaposlit će ih na određeno vrijeme u trajanju od 24 mjeseca, a imat će i osigurane putne troškove. Svaka će zaposlena žena voditi brigu o pet korisnika, a u opis njezina posla ulaze sitni kućanski poslovi, odlasci u trgovinu, ljekarnu i kod liječnika. Tijekom provedbe projekta zaposlene osobe bit će uključene u edukaciju, nakon koje će dobiti valjanu potvrdu o osposobljavanju, koja se upisuje u radnu knjižicu, a krajnji korisnici će na mjesečnoj razini dobivati sredstva za čišćenje i sredstva za osobnu higijenu - kazala nam je Biserka Trebec, izvršna direktorica Udruge tjelesnih invalida Kaštela.


KOMENTARI: