hren
 

Donosimo odgovore na vaša pitanja koja smo poslali Gradskoj upravi Kaštela…

Poštovani, kada će se riješiti odlaganje smeća na Kavi u Kaštel Gomilici. Molim vas da se nešto učini jer je to jedini prilaz nekim kućama pa nas je sramota, a 500 metara smo od Marine Kaštela. O turizmu ne možemo ni razmišljati zbog ove situacije. Hvala.

Odlaganje glomaznog otpada i smeća  na javnim površinama je veliki problem svih gradova pa tako i našega.. Vlastiti pogon Grada Kaštela svakodnevno odvozi goleme količine glomaznog otpada s velikog broja lokacija po Kaštelima gdje neodgovorni građani bacaju smeće. Vjerojatno su svi građani svjesni da je bacanje otpada po javnim površinama nezakonito i zabranjeno, a istovremeno  predstavlja golemi estetski i zdravstveni problem. Iz pitanja je vidljivo da je kod Kave jedini prilaz dijelu kuća u susjedstvu pa bi bilo dobro da nam susjedi prijave komunalnim redarima bar jednog neodgovornog građanina koji baca smeće. Snimka s mobitela bi bila velika pomoć u otkrivanju i kažnjavanju krivca. Svejedno djelatnici Vlastitog pogona će proći lokaciju i očistiti prostor čim to bude moguće.  No bez pomoći susjeda to će biti uzaludan posao.

Kada će se, nakon odlaska poštanskog ureda iz zgrade općine, omogućiti građanima da biljege plate u zgradi, a da ne moraju odlaziti u mjesnu poštu po taksu? Niti smo svi mladi i zdravi niti smo svi motorizirani.

Blagajna će biti uspostavljena već ove jeseni, a građanima Kaštela time će biti omogućeno plaćanje računa prema Gradu, te kupnja biljega i taksenih maraka.

Na šahti vodovoda u Ulici Brune Bušića u Kaštel Starom već duže vrijeme prikazani su fašistički i nacistički znakovi kao i druge neprimjerene poruke. S obzirom da u zadnje vrijeme sve više stranih turista uzima smještaj u neposrednoj blizini, može li se to sanirati, ako ne radi nas samih onda radi ugleda naše zajednice u očima gostiju.

Problem sa neprimjerenim znakovima je prijavljen službi radi sanacije.

Kada će se znati hoće li Grad financirati radne bilježnice sa sve osnovnoškolce kako je predloženo iz Županije? Ako hoće, na koji način ce to napraviti, kroz bonove ili na neki drugi način?

Gradonačelnik Denis Ivanović predložit će gradskom vijeću izmjene Programa javnih potreba u socijalnoj skrbi i zdravstvenoj zaštiti u smislu da dio programa koji se odnosi na financijsku pomoć pri kupnji udžbenika izmjeni, tako da pomoć od 300 kn po svakom djetetu u osnovnoj školi ne ostvaruju samo djeca iz obitelji s četvero i više djece, nego i djeca korisnika minimalne zajamčene naknade Centra za socijalnu skrb te djeca iz obitelji s troje i više djece od kojih troje istovremeno pohađa osnovnu školu. Sredstva su dijelom predviđena programom, a dijelom će se osigurati preraspodjelom unutar socijalnih davanja. Iz gradskog proračuna ukupno je predviđen iznos od 400.000,00 kn..
O načinu i vremenu isplate građani će biti pravovremeno obaviješteni ukoliko gradsko vijeće ovaj prijedlog i usvoji.

Vaša pitanja i nadalje možete postavljati putem maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili Kontakt forme…


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
########### za moodul