hren
 

Zbor Dječjeg vrtića Kaštela koji broji  67 mališana, osvojio je zlatnu ribicu, odnosno grand prix dječjeg festivala Mali Split 2018. Tim povodom u kaštelanskoj gradskoj vijećnici upriličeno je primanje za ovu nadarenu dječicu koje je zajedno s njihovim odgojiteljima i ravnateljicom Dječjeg vrtića Kaštela, primio gradonačelnik Denis Ivanović sa svojom zamjenicom Jadrankom Matok Bosančić.

- Ideja o formiranju dječjeg zboga i samog nastupa na Malom Splitu nastala je sasvim slučajno. Duško Mucalo došao je u naš vrtić sa svojom kazališnom predstavom i u razgovoru smo došli do toga da imamo jednu lijepu pjesmu koju je napisala Meri Žitković. Nakon što je pročitao pjesmu, jako mu se svidjela i odlučio je napisati glazbu za pjesmu "Nije lako biti mali". Odgojitelji i roditelji su s oduševljenjem prihvatili ideju, bilo je potrebno obići 38 vrtićkih grupa, izabrati djecu, vježbati. Išli smo sa srcem, bez prevelikog očekivanja da ćemo osvojiti nagradu jer je bilo najvažnije da se djeca dobro zabave – kazala je ravnateljica Dječjeg vrtića Kaštela Ivanka Vučica dodajući kako je ovo prvi put da Dječji vrtić Kaštela ima svoj zbor.

Gradonačelnik Denis Ivanović čestitao je mališanima na fantastičnom nastupu ne skrivajući zadovoljstvo glazbenim potencijalom kojeg u najmlađih Kaštelana ima u izobilju

- S obzirom da sam i sam glazbenik amater, doista sam ponosan na našu dječicu jer već kroz vrtić iskazuju svoj talent i sretan sam što su upravo oni osvojili grand prix na Malom Splitu. Osim sjajnih sportskih rezultata naših mladih, sada se možemo pohvaliti i činjenicom da se pojavljuje sve više glazbeno talentirane djece. Trebalo je okupiti gotovo 70 djece iz 11 dječjih vrtića što je zaista veliki posao i ovom prilikom čestitam njihovim odgojiteljima, roditeljima i svima koji su sudjelovali u ovom velikom uspjehu – kazao je Ivanović, a njegova zamjenica Jadranka Matok Bosančić također je čestitala mališanima na osvojenoj nagradi.

Duško Mucalo, koji je uglazbio pjesmu, ovom prilikom kazao kako nije očekivao ovako veliki uspjeh, a uz to je dobio nagradu Hrvatskog Društva skladatelja za najbolju pjesmu. Tako je jedna mala suradnja dovela do toga da mališani iz Kaštela budu najbolji i to u velikoj konkurenciji, jer je ove godine na 28. dječjem festivalu Mali Split nastupilo nekoliko stotina djece, a na kraju prijema zapjevali su pobjedničku pjesmu "Nije lako biti mali".

Foto: Grad Kaštela


KOMENTARI: