hren
 

Korisnici dječjeg doplatka svoje zahtjeve za Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje mogu predati i u svih 1016 poštanskih ureda. Usluga je potpuno besplatna, poručuju iz Uprave Hrvatskih pošta, kao da su to napravili u Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje

Riječ je suradnji Hrvatske pošte i Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, koji je pokrenut prošloga svibnja u pet županija, a od ovoga lipnja proširen je na cijelu Hrvatsku. U poštanskim uredima već je predano više od 16.000 zahtjeva Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje.

Stupanjem na snagu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o doplatku proširen je broj korisnika prava na dječji doplatak. U roku od 90 dana, do 1. listopada svi novi korisnici trebaju predati zahtjeve za ostvarivanje prava na dječji doplatak, poručuju iz Hrvatskih pošta pozivajući sve građane da predaju zahtjev u bilo kojem od 1016 poštanskih ureda potpuno besplatno, kao da su to napravili u Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje.

Hrvatska pošta u suradnji s Hrvatskim zavodom za mirovinsko osiguranje zaprima sljedeće zahtjeve:

- za doplatak za djecu

- za pravo na mirovinu

- za naknade zbog tjelesnog oštećenja

- za usluge vezane uz ostvarivanje prava iz mirovinskog osiguranja.

Strateška smjernica 'Pošta – šalter države' približava razne usluge javnih tijela korisnicima u svim krajevima Hrvatske. Suradnja Hrvatske pošte i HZMO-a otvara mogućnost decentralizacije usluga državnih institucija, pridonosi razvoju ruralnih krajeva te njihovim stanovnicima pruža mogućnost lakog pristupa uslugama Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, zaključuju u Hrvatskoj pošti.

Izvor: Tportal.hr

 


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij