hren
 

DJELATNICI VLASTITOG POGONA U AKCIJI
U cijelom nizu različitih slučajeva, u kojima su, zbog vremenskih nepogoda, ljudskog nemara, bolesti ili drugih razloga, posljednjih godina uništena brojna stabla diljem Kaštela, potez koji su u ponedjeljak napravili nadležni u Gradu Kaštela je hvalevrijedan i naznaka da se određene stvari mogu rješavati i na prihvatljive načine.

Naime, kako su u tijeku radovi na proširenju Radunićeve ulice u Kaštel Novom, nekoliko stabala našlo se na projektiranoj trasi, na zemljištu koje je Grad otkupio za potrebe radova, a radi se uglavnom o maslinama i različitim voćkama.

Kako stabla ne bi tek tako završila pod kotačima radnih strojeva, nadležni u Gradu donijeli su odluku da masline i ostala stabla stručno iskopaju te presade na drugo mjesto.

Tako su djelatnici Vlastitog pogona, u prvoj fazi, tijekom ponedjeljka, pet stabala maslina presadili pokraj crkve u Rudinama te na taj način učinili prvi korak u oplemenjivanju područja koje je do sada zjapilo prazno.

Kako su nam kazali u Gradu, sličnih situacija bilo je i ranije jer je svima cilj da Kaštela i dalje ostanu „zelena“ i ugodno mjesto življenja.

Foto: privatni album


KOMENTARI: