hren

U ORGANIZACIJI HPD KOZJAK
Puna 41 godina prošla je od tragičnog događaja, kada je na Kozjaku, ponad Kaštel Sućurca, pao helikopter tadašnje vojske, koji je pomagao u izgradnji planinarskog doma Putalj, a te tužne obljetnice prisjetili su se ovog tjedna članovi Hrvatskog planinarskog društva Kozjak.

Ovu obljetnicu nesretnog događaja, u kojem su živote izgubila četvorica članova posade, sućurački planinari obilježili su na blagdan svetog Ante, točno u 18.05 sati, kada se nesreća dogodila, zajedno s članovima obitelji poginulih i predstavnicima različitih institucija.
Nakon paljenja svijeća i polaganja cvijeća te komemoracije pred spomenikom poginulima, u planinarskoj sali planinarskog doma Putalj, službeno je otvorena izložba fotografija pod nazivom "Snimak za uspomenu", koja će biti stalni postav.

Helikopter zrakoplovne baze Divulje, prenosio je građevinski materijal sa sućuračke rive do mjesta gdje se gradila istočna strana planinarskog doma. Zbog određenih djelovanja, kuka košare u kojoj se nosio materijal zapela je za elisu helikoptera, koji je pao i u kojem su poginuli svi članovi posade. Članovi HPD-a Kozjak svake godine se prisjete ovog tragičnog događaja i odaju počast poginulima.

Foto: Ante Majić (PGK)


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij