hren
 

U UMJETNIČKOM SVIJETU BRODOGRADNJE
Iako Kaštelansko kulturno ljeto službeno još nije otvoreno, Kaštelani i njihovi gosti imaju priliku sudjelovati u nekoliko događanja iz programa ove manifestacije. Jedno od njih je i izložba "Brodo – lego II" akademskog kipara Vilima Halbärtha, koja će biti otvorena u četvrtak, 14. lipnja u 20.30 sati, u izložbenom prostoru dvorca Vitturi u Kaštel Lukšiću.

- Ostavši vjeran načelu reciklaže kao i temeljnoj temi, Vilim Halbarth se u Muzeju  grada Kaštela predstavlja izložbom „Brodo - lego II“.  Konstrukcijama  od bačava, limova i cijevi, Vilim slaže sklopove prilagođene izložbenom prostoru. Ovaj put inzistira na veličini, na arhitektonici, skulpturalnosti prostora i interakciji. Posjetitelji će se kretati, slično kao "bezimeni" brodograditelji, u unutrašnjosti broda...
...Izvjesna pomaknutost i doživljaj vremenske i prostorne dimenzije bit će produbljen zvučnom i svjetlosnom kulisom nastalom u istom ambijentu trogirskoga škvera, prezentiranom suvremenim tehnologijama... – stoji u najavi izložbe, čija je kustosica Mirela Duvnjak.

Vilim Halbärth rođen je 1970. godine u Trogiru, gdje i danas živi i radi.  Završio je srednju školu matematičko-informatičkog smjera, te kamenoklesarsku školu u Pučišću na Braču, a diplomirao je 2010. Godine na Umjetničkoj akademiji sveučilišta u Splitu, smjer kiparstvo u klasi pof. Kuzme Kovačića.


KOMENTARI: