hren
 

O uređenju plaža koje je u tijeku već smo u nekoliko navrata pisali na stranicama Portala. Poslovi su to koje iz godine u godinu, pa tako i ove godine, pred turističku sezonu obavljaju djelatnici Vlastitog komunalnog pogona Grada Kaštela. Tijekom proteklog tjedna primili smo nekoliko primjedbi čitatelja na način na koji se ti poslovi obavljaju, a komentar na primjedbe potražili smo u Gradskoj upravi.

Proteklih godina pritužbe građana uglavnom su se odnosile na kasni početak radova na uređenju plaža, dok ove godine nekolicina građana ukazuje na problem dohrane plaža novim materijalom prije nego li su plaže očišćene, te smatraju kako se takvim načinom prljavština na plaži samo pokrije.

Upit za komentar ovih primjedbi uputili smo Gradskoj upravi, a odgovor donosimo u cijelosti…

„Poštovani, svi zaposlenici imaju upute i iskustvo kako održavati plaže. Sigurno je da se  mehanički odnosno komunalni otpad, plastika, papir, staklo,  drvo i sl. skuplja i odvozi.  Ako je u pitanju lažina,  ona se ručno  i grabljama prikuplja koliko je to moguće jer se lažina miješa s pijeskom na plaži. Lažina je prirodni materijal iz mora koji dolazi na plažu i na plaži se suši i raspada. Ukoliko se radi o većim količinama djelatnici će ju sigurno očistiti, no ukoliko se radi o manjim količinama djelatnik procjenjuje što je potrebno, a da se posao izvede maksimalno brzo, korisno i efikasno.

U svakom slučaju cilj nam je da plaže kvalitetno pripremimo za sezonu.

Koristimo priliku da zamolimo sugrađane da ne ostavljaju komunalni  i biootpad po plažama. Možda se to građanima čini praktično jer svi znaju će djelatnici Vlastitog pogona pokupiti otpad. Ali dok god  Vlastiti pogon bude svoje kapacitete trošio na skupljanje glomaznog otpada građana, naši osnovni poslovi održavanja javnih površina, parkova, plaža i sl. će zaostajati“, odgovor je koji smo dobili iz Grada. 

Foto: Čitatelj


KOMENTARI: