hren
 

ZA UREĐENJE IZDVOJENO OKO MILIJUN KUNA
Ovih dana plaže u Kaštelima bi trebale biti uređene i pripremljene za turističku sezonu. Kako u našem gradu ima oko dvadesetak plaža, s njihovim uređenjem, kao i uređenjem obale se krenulo prije mjesec dana. Do sada su pripremljene plaže Bile i dio Gabina u Štafiliću, Đardin i Prvi nasip u Starome, Mala punta i Baletna u Kambelovcu i Dračić u Gomilici.

Sanirala se obala, dohranjivale plaže, postavila oprema, svlačionice, novi tuševi i koševi za otpatke. Što se tiče plaže na Sokolani bit će pripremljena do kraja ovoga tjedna, a tijekom slijedećeg tjedna Grad planira urediti i preostale plaže. Bit će postavljeni i kemijski WC-i na glavnim plažama, a ukupni troškovi uređenja plaža i obale iznose oko milijun kuna.

 Čišćenje plaža obavlja se redovito, a za nekoliko dana bi s radom na održavanju plaža trebali započeti sezonski djelatnici.

– Sada se izvode radovi dohrane ravnanja plaža  na Starom Resniku i  Divuljama, a u tijeku je i uređenje dječjeg igrališta i zelenila na Sokolani u Kaštel Sućurcu za što je izdvojeno 30 tisuća kuna. Uređuju se i oplemenjuju javne površine, a nove sadnice cvijeća posađene su i na sućuračkoj rivi – kazao je gradonačelnik Denis Ivanović koji je ovih dana obišao teren s Ivanom Čagljem, upraviteljem Vlastitog pogona Grada Kaštela.


KOMENTARI: