hren

Na igralištu GOŠK-a u Kaštel Gomilici u petak je održan 17. Olimpijski festival dječjih vrtića u organizaciji Zajednica sportskih udruga Kaštela. Sudjelovala su četiri kaštelanska vrtića Čarobni pianino, Maginja, Maslina i Trešnjica sa ukupno 160 djece koja su se natjecala u pet sportskih kategorija:  trčanje 50m, bacanje loptice u dalj, skok u dalj, štafeti i malom nogometu.

Svečanim mimohodom svih sudionika počela je ovogodišnja dječja Olimpijada te je po jedno dijete iz svake ekipe nosilo olimpijsku baklju kako bi zapalili olimpijski plamen. Uz intoniranje himne postavila se i olimpijska zastava te je Nina Sučić iz vrtića Maslina izrekla svečanu zakletvu, a prisutne su  zabavile i kaštelanske mažoretkinje  športsko plesnom točkom.

Nakon što su djeca podijeljena u ekipe svladala sve predviđene sportske kategorije, odlukom sudaca na osnovu osvojenih bodova, najboljima su proglašena djeca iz DV Maslina, potom iz Maginje, Trešnjice i Čarobnog Pianina, a nagrade im je uručila kaštelanska pročelnica za društvene djelatnosti Sandra Zokić.

 U natjecanju, trčanje na 50 m najbrža je bila Tea Akrapović iz Maginje i Leo Delaš iz Trešnjice, a iz istog vrtića su se jako dobro pokazala djeca i u bacanju loptice u dalj. Najbolji su bili Josip Dogan i Klara Rokov. U štafeti za djevojčice najbolje su se snašle iz vrtića Maslina: Marijeta Svalina, Lea Marin, Lana Sirić i Lara Oreb od djevojčica, te dječaci iz Maginje: David Olujić, Niko Olujić, Patrik Josipović, Željko Nino Ćosić. Dok su najboljim  skakačima u dalj proglašeni Roko Zagorac i Dora Biočić iz vrtića Maginja.

U natjecateljskoj kategoriji mali nogomet, najbolje su bile djevojčice iz Masline: Petra Karanušić, Nina Sučić, Marta Šegedin, Karla Cvitković, Gabriela Milić, Mihaela Biluš, Marija Antonia Marin, Alta Letaj, Lucija Radić i Marta Šimenko. Iz vrtića Maslina su bili i najbolji dječaci u ovoj kategoriji: Bepo Bedrina, Mario Gotovac, Ante Rožić, Filip Frankić, Toma Rabadan, Toma Peljić, Karlo Poljak, Ivan Jadrić i Ivan Vidović.

Foto: Luka Ištuk (PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij