hren
 

ZA UČENIKE I ZAINTERESIRANU JAVNOST
U petak 18. svibnja u 12 sati u prostorima SŠ Braća Radić u Kaštel Štafiliću održat će se za učenike završnih razreda prezentacija mogućnosti zapošljavanja u poljoprivrednom sektoru.

Na prezentaciju svojih tvrtki i mogućnosti koje nude mladim ljudima pozvane su tvrtke koje djeluju u Kaštelima i već imaju suradnju sa SŠ Braća Radić. Tako će se kaštelanskim srednjoškolcima predstaviti tvrtke Bioplan, Geront, Tim Tomaš i Juta spiza.
Sve navedena tvrtke uspješno kao gospodarski subjekti djeluju na kaštelanskom području. Bioplan se bavi ekološkom proizvodnjom voća i povrća te sustavima navodnjavanja i zaštite od mraza, Geront ima  poljoprivrednu proizvodnju voća, povrća, sadnica i sadnog materijala kao i hortikulturnim rješenjima, Tim Tomaš ima stakleničku proizvodnju povrća dok se Juta spiza bavi uzgojem ljutih papričica i proizvodnjom umaka.

Kako je prezentacija  u SŠ Braća Radić ujedno i svojevrstan mali sajam poslova organizatori pozivaju i zainteresiranu javnost jer ovom prilikom i ostali mogu naći mogućnost kako sezonskog tako i trajnog zapošljavanja.

Želja je organizatora prezentirati ne samo svojim učenicima već i široj javnosti da mogućnosti za mlade u proizvodnji hrane svakako ima te da poljoprivreda i proizvodnja hrane predstavljaju privrednu granu koja mora stati uz bok turizmu i osigurati mu održivost.


KOMENTARI: