hren
 

ČISTO PODMORJE KAO POKLON LIONSA
Humanitarna organizacija Lions iz dana u dan oduševljava novim projektima za pomoć potrebitima. Protekli sunčani proljetni vikend Lions klubovi Salona, Zrinjevac, Lenuci, Poreč i Opatija proveli su u zajedničkoj ekološkoj akciji čišćenja otoka Barbarinca.

Akcijom čišćenja podmorja kod otoka Barbarinca, okupljanjem 5 Lions klubova oko ovog projekta, želimo  služiti  lokalnoj zajednici  i poslati poruku da Lionsi misleći o budućim generacijama, misle zeleno. Lionsi su u svom programu služenja usmjereni i djeluju u službi čistog okoliša.” – izjavila je Vesna Boinoivić-Grubić, Distrikt koordinatorica za akcije služenja Lionsa Hrvatska, ispred organizatora projekta.

Lionsi su ovom akcijom nastavili svoju uspješnu kampanju čišćenja podmorja koja je započela čišćenjem podmorja otoka Murtera te još jednim hvalevrijednim projektom u nizu obilježili 100 godina djelovanja organizacije Lions Clubs Internationalu svijetu.

Čišćenje podmorja prekrasnog hrvatskog prirodnog dragulja obavilo je 15 iskusnih ronioca Udruge dragovoljaca Domovinskog rata Hrvatske ratne mornarice iz Splita, a sve u službi čiste prirode kao najljepšeg poklona budućim generacijama.

Humanitarna organizacija Lions koja je u 27 godina postojanja u Hrvatskoj za potrebite prikupila više desetaka milijuna kuna, nastavlja s brojnim humanitarnim projektima za koje donacije i priloge svi koji žele pomoći mogu prilagati tijekom cijele godine. Lionsi u svijetu, njih 1,450.000 članova, djelujući punih 100 godina pomogli su više od 200 milijuna potrebitih ljudi.

Foto: Linos


KOMENTARI: