KVIZ I SVEČANI PROGRAM
Tradicionalna manifestacija „Sačuvajmo Bijaće u 21. stoljeću, u organizaciji škola Bijaći iz Kaštel Novog i Kneza Trpimira iz Kaštel Gomilice, održat će se u petak, 11. svibnja, u 11 sati, kod crkvice Svete Marte na povijesnom lokalitetu Bijaći u Kaštel Štafiliću.

Ova manifestacija trebala se održati krajem veljače, u sklopu obilježavanja Dana grada i dana škola organizatora, no zbog loših vremenskih prilika organizatori su održavanje morali odgoditi.

Prvi dio manifestacije, kviz natjecanje u poznavanju povijesno – geografskih i prirodnih obilježja zavičaja, u kojem će sudjelovati učenici šestih razreda svih kaštelanskih osnovnih škola te škole Majstora Radovana iz Trogira, započet će u 9 sati, a bit će održana i likovna radionica.

Po završetku kviza, domaćini i gosti okupit će se kod crkvice Svete Marte, gdje će biti održan prigodni program. U programu sudjeluju dr.sc. Tonći Burić s temom „Bijaći kroz povijest“, čakavski pjesnik Miroslav Luketin Sarajčev, povijesna postrojba Kliški uskoci, zbor škole Kneza Trpimira te učenici recitatori iz obje škole organizatora.


KOMENTARI: