hren
URBI ET ORBI VJERONAUČNA OLIMPIJADA U KAŠTELIMA
U organizaciji OŠ Bijaći, župa Kaštel Novi i Kaštel Štafilić, te udruge mladih "Blaženi Ivan Merz Kaštela", održana je 11. školsko-župna vjeronaučna olimpijada. Na dvogodišnjem natjecanju, koje je bilo posvećeno temi "Bog nam govori po prorocima", sudjelovalo je 85 ekipa s 332 natjecatelja od trećih do osmih razreda.

Natjecanje je započelo igrom Milijunaš i pisanjem pisanog teksta, a u njegovu sklopu organizirana je i akcija sakupljanja starog papira gdje je u samo jedno poslijepodne sakupljeno više od 12 tona papira (točnije 12.186 kg).

Nakon završnice održane 1. ožujka i igre tombola, proglašeni su i ovogodišnji pobjednici. Sveukupni pobjednik je ekipa Svetog Tardicija (zaštitnika ministranata) iz 7. b razreda OŠ Bijaći, i to u sastavu Nick Zednik, Tomislav Lukač, Ivan Gotovac i Ivana Špika, koja je osvojila 133 od mogućih 135 bodova. Pobjednička ekipa osvojila je nagradno putovanje na proslavu blagdana blaženog Ivana Merza u Zagrebu 10. svibnja ove godine, a svi pobjednici po razredima (od 3.-8.) dobili su pismena priznanja.

— Ovogodišnju Vjeronaučnu olimpijadu naše škole uspješno je realizirala ekipa sastavljena od školskih vjeroučitelja, učitelja i animatora Udruge mladih (bivših učenika škole), a pod dirigentskom palicom Marija Radunića, učitelja razredne nastave u OŠ Bijaći. U proteklih 11 godina sudjelovale su 703 ekipe i 2636 učenika škole, a u sedam sabirnih akcija ukupno je sakupljeno 35 tona starog papira, što vrlo jasno govori o motiviranosti učenika ove škole za ovo višednevno natjecanje — istaknula je ravnateljica OS Bijaći prof. Jađranka Šošić.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij