hren
 

OVOTJEDNI ODGOVORI NADLEŽNIH
Iz gradskih službi i ovog su nam tjedna odgovorili na neka od pitanja koja su zanimala stanovnike Kaštela.  Na koja smo postavljena pitanja dobili odgovore i koje, pogledajte u nastavku.

- Početkom srpnja 2017. godine izdana je dozvola za prosjecanje asfalta i kopanje kanala u svrhu priključka manjeg ugostiteljskog objekta na elektromrežu u ulici Kupališni prilaz u Kaštel Gomilici. Radovi na iskopu i betoniranju su trajali dvadesetak dana, a završni sloj asfalta još uvjek nije gotov. Nitko normalan nema ništa protiv priključka, ali da se to obavi do 15. lipnja kako je i zakonom propisano . Osoba koja je izdala rešenje za kopanje ulice,dužna je odrediti rok do kada mora biti završeno, u suprotnom je ona odgovorna za ovo što se događa.

Kopanje kanala u svrhu priključka na elektromrežu radio je HEP. Njihov izvođač je od strane Grada Kaštela upozoren da brzo asfaltira propuštenu lokaciju.

- Pitanje polomljenih i poskidanih saobraćajnih znakova tamo gdje je postojala zabrana zaustavljanja i parkiranja, toga više nema. Zašto nema i u čijoj je nadležnosti postavljanje tih znakova?

Održavanje postojećih prometnih znakova kao i postavljanje novih a prema prometnim projektima izvodi Vlastiti komunalni pogon Grada Kaštela. Za pojedini konkretan slučaj molimo informaciju da znamo o čemu se radi.

- Postoji li plan uređenja Županjske ulice u Kaštel Starom? Na ulicu koja nema uvjete za dvosmjerni promet spojen je nadvožnjak s rekonstruirane magistrale. Zbog povećanog prometa dolazi do neugodnih situacija pri mimoilaženju vozila,posebno na spoju Županjske ulice i Ceste Dr. Franje Tuđmana, gdje kontejneri za smeće zaklanjaju pogled pri skretanju u Županjsku ulicu.  Postoji li plan uređenja Valpovačke ulice koja spaja Županjsku ulicu i rekonstruiranu ulicu Bojišće? Također,na spoju Županjske ulice i brze ceste, s novog nadvožnjaka, nisu postavljeni prometni znakovi (znak STOP na spoju starog dijela ulice ispod autokuće Peugeot i znak suženja ceste).

Županjska ulica u Kaštel Starom i Valpovačka ulica nisu u Programu gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture za 2018. godinu kojeg donosi Gradsko vijeće. Kad su u pitanju ove ulice, potrebno je riješiti imovinsko – pravne poslove i odnose te onda krenuti s proširenjem pa se nadamo da će se naći u Programu gradnje objekata i uređaja komunalne infrestrukture već iduće godine.

- Pozdravljam postavljanje novih kanti za smeće ali sam primjetila da bi možda na nekim lokacijama po Donjim Kaštelima trebale bit premještene, ona u Starome na rivi, u Novome kod spomenika su dvije, a nema nijedna do CB Dupin, nema ni jedna na rivi u Štafiliću od Rotonda do Đaardina, u Novome kod Pastoralnog strši uz samu prometnicu….Nadam se da ćete razmotriti ove prijedloge.

Postavljanje novih reklamnih posuda za smeće je ugovoreno s koncesionarom koji treba  postaviti cca 300 posuda. Postavljanje je tek započelo, tako da je postavljeno pedesetak posuda.
Postoje neki kriteriji za postavljanje, neki od tih su u interesu koncesionara koj ima potrebu da posude imaju marketinšku funkciju a ne samo komunalnu. Drugi kriterij je estetski, prostorni i komunalni tako da ćemo postavljanjem svih posuda pokriti ravnomjerno cijeli Grad a pozicije koje nisu primjerene će se izmjeniti.
Neke od, u pitanju nabrojenih pozicija, nisu popunjene jer su u tijeku pripreme za sezonu, pa zbog građevinskih radova tamo nema posuda a neke pozicije će imati drugu namjenu, za štandove, štekate i sl. pa će se posude prilagoditi budućoj namjeni prostora.

- Nakon nedavne teške prometne nesreće na raskrižju ulice Put Sv. Lovre i Ceste dr. Franje Tuđmana u Kaštel Lukšiću, još jednom se postavlja pitanje ima li se u planu to raskrižje urediti prometnom signalizacijom poput drugih frekventnih raskrižja. Naime Put Sv. Lovre je izuzetno prometna ulica koja spaja brzu i staru cestu, a sama stara cesta na tom je mjestu uvijek puna vozila. Prometovanje na tom raskrižju uglavnom ovisi o procjenama samih vozača, što je jučer. primjerice, rezultiralo teškom prometnom nesrećom. Tu postoji "pješački semafor", no koliko pomaže djeci iz obližnje škole, toliko često stvara probleme u prometu jer, zbog nekoliko pješačkih prijelaza u blizini te uključivanja sa sporedne ceste, vozači ga često previde.
Znam da je na tom raskrižju problem izlaz i ulaz u Ulicu hrvatskih branitelja, koja je, zbog Fine, pošte, Muzeja grada i drugog,također frekventna, a ne nalazi se u istoj ravnini sa Putem Sv. Lovre.
No za sve postoji neko rješenje koje mogu ponuditi stručnjaci pa me zanima je li se radi na iznalaženju odgovarajućeg rješenja i može li se uskoro očekivati pomak nabolje?

Put Sv. Lovre je ulica u kojoj ima dosta vozila jer spaja brzu i staru cestu, a situacija na raskrižju je posebno zamršena zbog autobusnog stajališta. Grad Kaštela će kontaktirati nekog od projektanata koji su već radili slična prometna rješenja, a dotad nam ostaje samo apelirati na vozače da prilagode brzinu uvjetima na cesti.

Vaša pitanja i nadalje možete postavljati putem maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili Kontakt forme…


KOMENTARI: