hren
 

OD PETKA DO NEDJELJE
Danas, u petak, 27. travnja, u sportskoj dvorani na Bilankuši započinje trodnevno Prvenstvo države u mažoret plesu, koje organiziraju Solinske mažoretkinje, Hrvatski savez mažoretkinja i Grad Solin, a u natjecanju za odličja sudjelovat će i mažoretkinje iz Kaštela.

Kako najavljuju organizatori, tijekom petka, subote i nedjelje u solinskoj dvorani nastupit će oko 800 natjecatelja iz dvadesetak gradova i mjesta Hrvatske, a osim domaćina, Solinskih mažoretkinja te predstavnica Kaštelanki, nastupit će i  mažoretkinje iz Cavtata, Čakovca, Domašineca, Donjeg Kraljevca, Goričana, Koprivnice, Korčule, Krapine, Lipika, Ludbrega, Murskog Središća, Pleternice, Požege, Preloga, Segeta Donjeg, Sinja, Splita, Sv. Martina na Muri i Viškova.

Mažoretkinje će nastupati u sedam kategorija, svih dobnih skupina, a najbolje plasirane ekipe i pojedinci na ovom 22. Prvenstvu, osigurat će odlazak na Europsko prvenstvo koje će se održati ove jeseni u Poreču.

Natjecanje danas započinje u 12.30 sati pa do 18 sati, dok će u subotu mažoretkinje nastupati u vremenu od 10 do 18 sati, a posljednji dan, u nedjelju, od 10 do 17 sati.
Svi zainteresirani mogu doći bodriti svoje favorite, a ulaz je besplatan.


KOMENTARI: