hren
 

Novac je osiguran za to, iskoristit ćemo sve parametre pilot projekta da se uključe u dokumentaciju - rekao je Tomislav Šuta

Zamućenje vode nakon nekoliko kiša je jedan od glavnih splitskih problema, a kako su Dubrovčani učinili korake prema rješavanju tog problema bili su vidjeti vodeći ljudi splitskog Vodovoda i kanalizacije, direktor Tomislav Šuta, tehnički direktor Joško Čelan, njegov zamjenik Ivica Perić te izvršna direktorica agencije Eko-Kaštelanski zaljev Tina Runjić Ćuk.

S upravom dubrovačkog Vodovoda održali su radni sastanak na temu zamućenja vode, a u sklopu posjeta gosti iz Splita obišli su i gradilište budućeg pročistača pitke vode u Komolcu.

- Iskoristili smo maksimalno posjet, 'prošli' kompletno proceduru, s naglaskom koje su prepreke imali putem - opisao nam je Šuta.

Što se tiče splitskog filtera, ono što se sa sigurnošću u ovom trenutku može reći, kroz nekih godinu mogla bi biti gotova dokumentacija, potom ishođenje lokacijske dozvole te nakon toga raspisivanje natječaja.

- Novac je osiguran za to, iskoristit ćemo sve parametre pilot projekta da se uključe u dokumentaciju. Projekt će se financirati iz EU sredstava - najavio je prve korake direktor splitskog Vodovoda i kanalizacije.

Kada će pročistač ugledati svjetlo dana, još je rano konkretno reći zbog procedure, ali se krenulo u tom smjeru bez oklijevanja. Korak po korak do pitke vode i u kišnim danima.

Izvor: Dalmatinskiportal.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij