hren
 

NATJECANJE NA KORČULI
U organizaciji Gradskog društva Crvenoga križa Korčula i škole Petar Kanavelić, proteklog vikenda  održano je Međužupanijsko natjecanje iz prve pomoći pomlatka i mladeži Hrvatskoga Crvenog križa, na kojem su sudjelovale ekipe iz Dubrovačko-neretvanske i Splitsko-dalmatinske županije, a ekipa škole Ostrog u Kaštel Lukšiću s natjecanja se vratila s osvojenim trećim mjestom u kategoriji pomlatka.

Na natjecanju su sudjelovale 23 ekipe, njih 14 u kategoriji pomlatka i devet ekipa u kategoriji mladeži.
Natjecanje se sastojalo od četiri pismena dijela i dva praktična uz realistični prikaz ozljeda.
Provjeravalo se znanje o Međunarodnom pokretu Crvenoga križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskome Crvenom križu te Međunarodnom humanitarnom pravu i pravima djeteta, kao i provjera znanja i vještina iz pružanja prve pomoći.

Kod pomlatka prvo je mjesto osvojila ekipa Splita, za kojom su slijedili Brač te Kaštela, dok je u kategoriji mladeži prvo mjesto pripalo Splitu, drugo Trogiru, a treće Korčuli.

Ekipu OŠ Ostrog činili su vođa ekipe Anđela Marasović, Tonkica Strmić, Ivana Marelja, Ana Šimundić, Tonći Kaselj i Matea Madžar.
Ovo je peta godina zaredom kako je ekipa lukšićke škole ostvarila najbolje rezultate na gradskom natjecanju te tako predstavljala Kaštela na daljnjim natjecanjima. Učenici škole Ostrog za natjecanje su se pripremali uz mentorstvo Gordane Vrgoč i Ankice Bralić, a koordinatorica natjecanja GDCK Kaštela je Milena Žegarac.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij