POZIVNICA NA OKRUGLI STOL
Okrugli stol na temu razvoja i razvojnih mogućnosti kreativne ulice – ULICE Kaštelanskog crljenka, održat će se ovog četvrtka, 12. travnja, u 17.30 sati, u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću, a organizatori iz javne ustanove RERA pozvali su sve kreativce, kao i ljubitelje te štovatelje vina od crljenka kaštelanskog da se pridruže radu okruglog stola i panel raspravi kako bi zajedno osmislili buduće sadržaje ulice.

Projekt „Kreativna ulica - ULICA Kaštelanskog crljenka“ obuhvaća područje svih sedam Kaštela i proteže se od Kaštel Sućurca, preko ex Jugovinila do kule Nehaj u Kaštel Štafiliću te ide ulicama i putevima uz morsku obalu.

- U ULICI je potrebno obilježiti i ostaviti trajan spomen na otkriće vezano za Kaštelanski crljenak. Na prostorima ULICE i oko nje će se odvijati razna kulturna događanja i aktivnosti. Sve u njoj i oko nje trebalo bi biti povezano sa kulturom i tradicijom na području Kaštela i općenito s kreativnim i kulturnim industrijama u čemu očekujemo i vašu pomoć – stoji u najavi događanja.

- Ovim projektom želimo se uhvatiti u koštac sa realnim uvjetima na prostorima ULICE, kao i socio-ekonomskim i povijesnim kontekstom na prostorima našeg najvažnijeg i razvojno najpotentnijeg resursa, prostora obalnog pojasa grada Kaštela. Želimo osmisliti i primijeniti model urbane revitalizacije koji će služiti na dobrobit zajednici i građanima - ustvrdili su organizatori.

A kako to sve postići i koje su sve mogućnosti neka su od pitanja na koja će se odgovori čuti na ovom okruglom stolu, na kojem će o temi govoriti Ivana Nikolić Popović, predsjednica HKKKKI, Martina Baučić, profesorica s Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu te Srećko Radnić iz JU RERA SD.
Organizatori se nadaju dolasku što većeg broja kreativaca kako bi kroz svoje ideje mogli zajednički izgraditi ULICU Kaštelanskog crljenka.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada