hren
 

NOVE NAJAVE ALI I SUMNJE
Zbog iznimne važnosti za cijelo područje Kaštelanskog zaljeva, izgradnja Čiovskog mosta prati se s posebnom pozornošću, a nakon brojnih problema u realizaciji tog projekta, nove informacije govore kako most ipak neće bit završen do lipnja, kako se najavljivalo prije nekoliko mjeseci, već sredinom srpnja ove godine.

U ovom trenutku radovi na izgradnji mosta u punom su jeku, radi se u dvije smjene, započela je montaža rasponske konstrukcije,  a osim što se odvijaju na samom mostu, radovi se odvijaju i na spojnim cestama.
U Hrvatskim cestama tvrde da se sve odvija prema dinamičkom planu, no građani previše ne vjeruju u obećanja, a gradonačelnik Trogira Ante Bilić, prije nekoliko dana na svom Facebook profilu je i sam iznio sumnje o novom najavljenom datumu otvaranja mosta za promet.

-  Mnogi od vas, ali i mi u Gradskoj upravi, ovih dana ponovno smo se osjetili zabrinutima vezano uz konačan datum završetka mosta. Kako smo mogli čuti u medijima, govori se o 15. srpnja, ali s obzirom na stanje na gradilištu, sa stručne strane moram izraziti veliku skepsu je li taj rok realan. Sljedeći tjedan navodno bi se trebale početi postavljati konstrukcije mosta, ali nakon toga slijede ozbiljni i opsežni radovi - asfaltiranje, postavljanje ograde, rasvjete... Iako nas investitor uvjerava da će most biti gotov kada je najavljeno, zdrav razum i poznavanje samo osnova građevine govore nam suprotno. Još jednom upozoravam nadležne na odgovornost i maksimalno požurivanje radova. Još jedna sezona bez mosta, još jedna godina kaosa i još jedno varanje Trogirana za nas je neprihvatljivo i bit ćemo prisiljeni na radikalne aktivnosti. Ponavljam, ne želimo da do toga dođe i iskreno se nadamo da će most biti otvoren u obećanom roku – stoji u objavi na njegovom profilu.

A da građani imaju pravo biti sumnjičavi po pitaju rokova govori i sve ono što se do sada događalo oko ovog projekta.
Radovi su započeli u ožujku 2015. godine, a već prošlogodišnja sezona trebala je započeti sa stavljanjem mosta u funkciju. Zbog problema koje je u izgradnji imala tvrtka Viadukt i nepoštivanja ugovora, s istom je tvrtkom ugovor raskinut u ožujku prošle godine te su, nakon raspisanog natječaja, izabrani novi izvođači radova, Poduzeće za ceste Split i Strabag.
Oni su u radove uvedeni početkom jeseni prošle godine i novi rok za završetak radova bio je lipanj ove godine. No, kako vidimo i taj rok pomjeren je za mjesec dana.

Most kopno – Čiovo bit će dug 547 metara, a njegova izgradnja teška je 207 milijuna kuna, od čega je 85 posto financirano iz sredstava EU fondova.


KOMENTARI: