hren
PROSVJED UDRUGA KAŠTELANSKIH INVALIDA I GRAD POSTIGLI DOGOVOR OKO PRIJEVOZA
Članovi Udruge tjelesnih invalida grada Kaštela okupili su se jučer ispred zgrade gradske uprave kako bi upozorili gradske čelnike da im se riješe problemi oko njihova prijevoza do ustanova koje svakodnevno posjećuju. Podsjetimo, Poglavarstvo je na zadnjoj sjednici održanoj prije sedam dana prolongiralo odluku o sufinanciranju besplatnog prijevoza invalida te ih suočilo s nizom teškoća.

No, prije samog početka jučerašnjeg prosvjeda voditeljicu Udruge Biserku Trebec na razgovor je primio pročelnik zadužen za društvene djelatnosti u gradskoj upravi prof. Mate Barun koji je istaknuo kako će nastojati probleme riješiti u što kraćem roku kako bi invalidi neometano mogli izvršavati svakodnevne obveze.

— Poglavarstvo je na moj prijedlog, a na inicijativu prijevoznika Denisa Smodlake od prošle godine, zatražilo dodatne informacije o invalidima koji imaju potrebu za prijevozom kako bi donijelo konačnu odluku odnosno raspisalo natječaj za izbor prijevoznika — izjavio nam je pročelnik Mate Barun. Podaci se odnose na uslugu koju je prijevoznik zatražio krajem prošle godine, koja mora sadržavati podatke prema kojima će se uočiti tko su korisnici prijevoza te ostale podatke potrebne za donošenje konačne odluke.

Barun je potvrdio kako je na jučerašnjem sastanku dogovoreno da će voditeljica Udruge tjelesnih invalida Biserka Trebec dostaviti podatke o broju korisnika te podatke o njihovim imenima s opisom invalidnosti, kao i procjenu tko uistinu mora koristiti prijevoz, a tko ne. Prema prije donesenim odlukama Grad, ističe Barun, pokriva dio troškova prijevoza učenicima Centra "Slava Raškaj" -8000 kuna mjesečno, Centru "Juraj Bonaci" 30.000 kuna godišnje, Udruzi slijepih i slabovidnih 1500 kuna mjesečno, te Udruzi gluhih i nagluhih 1000 kuna mjesečno.

Isto tako na jučerašnjem sastanku potvrđeno je kako će se zbog odsutnosti  gradonačelnika Ivana Udovičića novi sastanak organizirati u ponedjeljak, gdje će uz predstavnike Grada i Udruge tjelesnih invalida nazočiti i prijevoznik Smodlaka, a pročelnik Barun je poručio:

— Pokušat ćemo dogovoriti nastavak prijevoza invalida do donošenja konačne odluke i izbora prijevoznika, za što će Poglavarstvo raspisati novi javni natječaj.

Biserka Trebec istaknula je kako se nada da će Grad uz ovaj problem riješiti i niz teškoća u javnim ustanovama i na gradskim površinama.

IVAN UDOVIČIĆ: Nesporazum

Kaštelanski gradonačelnik Ivan Udovičić demantirao je navode iz Udruge tjelesnih invalida, prema kojima je njihovim članovima Gradsko poglavarstvo na posljednjoj sjednici odbilo sufinancirati prijevoz. Ova se tema doista našla na dnevnom redu, no kako Denis Smodlaka, privatni prijevoznik, svoj cjenik nije potkrijepio i popratnom dokumentacijom, a predviđena cijena poglavarima se učinita previsokom, točka je s dnevnog reda prebačena za sljedeću sjednicu.

- Riječ je o nesporazumu, jer na sjednici nije donesena konkretna odluka, već je dogovoreno da se od prijevoznika zatraže konkretni podaci o broju korisnika, te broju i smjeru vožnji kako bismo mi u Gradu znali što sufinanciramo. Nije sporno da ćemo nastaviti sufinancirati prijevoz naših sugrađana, osoba s invaliditetom. Sredstva će se naći, to nikad nije bilo upitno - tvrdi gradonačelnik te dodaje da će problem zasigurno biti riješen idućih dana.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij