hren
 

UČENICI JAČAJU DIGITALNE I JEZIČNE KOMPETENCIJE, POVEĆAVAJU SOCIJALNE VJEŠTINE I JAČAJU TIMSKI RAD TE TOLERANCIJU
Učenici od prvog do četvrtog razreda OŠ Primorski Dolac, uz posjet dvorcu Vitturi u Lukšiću, te nalazištu Sikuli u Resniku, sudjelovali su i u Noći muzeja 2018. izložbom dječjih radova. Posjetit će i mlinice Pantan povodom Dana voda te grad Trogir. Sve je to organizirano u sklopu europskog projekta Erasmus + projekt Mystery of History u koji se škola uključila kao škola partner OŠ Kraljice Jelene iz Solina, a koji bi trebao biti izrealiziran do kraja 2019. godine.

Cilj ovog projekta je jačanje jezičnih i digitalnih kompetencija, osuvremenjivanje nastave, razmjene dobre prakse među partnerima te promicanje međukulturalnog dijaloga. U projektu sudjeluju još dvije talijanske škole iz Piacenze i Ferrare te jedna slovenska škola iz Ptuja.

Učenici OŠ Primorski Dolac u ovom projektu sudjeluju zahvaljujući svojim učiteljicama razredne nastave, te pedagoginji i nastavnici engleskog jezika - ispričala nam je učiteljica Antonija Milković koja je u OŠ Primorski Dolac stigla u siječnju.

-Nastavila sam rad s djecom nakon što je moja kolegica, učiteljica engleskog jezika, Verica Benzon Novaković otišla na porodiljni dopust kao i Matea Ivić pedagoginja koja je stigla na mjesto Jelene Radić. Tu su još učiteljice Marica Alebić, Kasija Jadrić, Marina Omašić i Lucija Radan – kazala je Milković i dodala kako je koordinatorica Nives Bogdan. Ona je osmislila i pokrenula projekt s kolegicama učiteljicama Majom Pletikosić i Jelenom Kelava iz PŠ Kučine, Editom Rizvan iz PŠ Mravince, Majom Matas i Zdenkom Jerković iz SŠ Kraljice Jelene.

U sklopu projekta planirane su tri terenske nastave od kojih je posjet dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću i nalazištu Sikuli u Resniku realiziran u studenom prošle godine. Učenici su sudjelovali u projektu Muzeja grada Kaštela u suradnji s Pomorskim muzejom u Splitu pod nazivom Plovidba u prošlost te na Noći Muzeja 2018. izložbom dječjih radova. Iduća terenska nastava održat će se u travnju kada će učenici posjetiti mlinice Pantan povodom Dana voda te u listopadu 2019. Kada će posjetiti Trogir.

Uz terensku nastavu, učenici OŠ Primorski Dolac u sklopu razredne nastave, među ostalim, se služe IT tehnologijom kako bi napravili jednostavne prezentacijske materijale, kreirali edukativne križaljke i rebuse, Power Point Prezentacije. Sudjeluju u videokonferencijama izvještavajući o onom što su naučili. Učenici uspoređuju, istražuju i kritički promišljaju o vlastitoj povijesnoj, kulturnoj i prirodnoj baštini  te onoj susjednih zemalja i gradova u projektu.

Dodajmo i kako će učiteljice OŠ Primorski Dolac, osim terenske nastave odraditi i tri internacionalna sastanka s učiteljima škola partnera. Prvi sastanak održan je u Solinu u listopadu prošle godine, drugi sastanak održat će se u Ptuju u svibnju te treći, koji je planiran u veljači iduće godine, u Solinu i Primorskom Docu.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij