hren
 

SLUŽBE NA TERENU
Ogromna količina kiše, koja je padala tijekom utorka nad kaštelanskim područjem, stvorila je cijeli niz problema, posebno u zapadnom dijelu Kaštela, poplavivši ulice, podrumske i prizemne prostorije u više objekata.

Kako su nam kazali dežurni vatrogasci u DVD-u Kaštela, prvi pozivi o prodiranju vode u objekte te velikim količinama vode na prometnicama, počeli su pristizati nešto iza 17 sati. U slijedeća dva i pol sata, vatrogasci su tako imali 13 intervencija u Donjim Kaštelima, u kojima su pokušavali riješiti probleme.

- Većina problema nastala je zbog toga što postojeći potoci nisu mogli propustiti tolike količine vode pa smo prionuli čišćenju istih, intervenirali smo i u nekoliko objekata, no na žalost nismo bili od pomoći tamo gdje je razina vode u objektima bila tek oko centimetar – dva, jer pumpe u tim slučajevima ne mogu raditi – kazali su nam u DVD-u Kaštela.

Pojedini potoci, među njima i potok kod novskog groblja, potok na Ključanicama i potok kod lovačkog doma u Kaštel Novom, osim što su se napunili velikim količinama vode, bili su na mjestima zatrpani, a voda je dodatno sa sobom donijela granje, mulj, zemlju i različiti otpad tako da se voda izlijevala uokolo.

Zbog cijelog stanja, zaustavljen je i promet starom kaštelanskom cestom, a u čišćenje potoka i osiguravanje njihove protočnosti uključili su se i djelatnici Vlastitog pogona te dvije ekipe Vodoprivrede, s bagerima.

- Konstantno se radi na čišćenju, no dodatni problem stvara i činjenica da su mnoge vode i bujice, nakon rekonstrukcije brze ceste promijenile svoje tokove. U ovom trenutku prioritet nam je obraniti i zaštiti zgradu škole Bijaći u Kaštel Novom, kojoj prijeti obližnja bujica i osigurati njen normalan protok te normalizirati promet – kratko nam je kazao upravitelj Vlastitog pogona Ivan Čagalj.

Ekipe gradskih komunalaca i Vodoprivrede i dalje rade na terenu, a posla još uvijek imaju i vatrogasci.

Vatrogasci u Kaštel Sućurcu, prema izjavama dežurnih, nisu do sada imali intervencije izazvane poplavljivanjem, dok su Gomiličani intervenirali tek u ponekom slučaju.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij