hren
 

UREĐENJE STAJALIŠTA
Gradski i prigradski autobusi zaustavljaju se na području Baletne škole u Kaštel Kambelovcu, od kada te autobusne linije i postoje, no u posljednjih nekoliko godina s jušnim autobusnim stajalištem na toj lokaciji bilo je više problema,  a ni danas to stajalište ne odgovara zakonskim propisima i ne zadovoljava osnovne sigurnosne uvjete.

Upravo zbog toga što se nalazi u samom raskrižju Ceste dr. Franje Tuđmana i ulice Don Frane Bege, bez ugibališta i nogostupa, prije nekoliko godina autobusi Prometa kraće vrijeme se tu nisu niti zaustavljali, ali na traženje građana, stajalište je vraćeno u funkciju.
Tada su nadležni u Gradu Kaštela obećali kako će poduzeti sve te na tom mjestu urediti ugibalište i autobusno stajalište.

Za ispuniti obećanje Grad je morao otkupiti dio privatnog zemljišta u neposrednoj blizini, a s tim postupkom započelo se još 2016. godine.

- Iako je s privatnim vlasnikom postignut dogovor, zakonski koraci  su se razdužili, a trenutno je angažiran drugi vještak za graditeljstvo te se nadamo da će uređenje imovinsko-pravnih odnosa biti uskoro privedeno kraju. Cijeli projekt uređenja autobusnog stajališta je  u Programu izgradnje komunalne infrastrukture za ovu godinu pa očekujemo početak njegove realizacije za nekoliko mjeseci – kazala nam je pročelnica Marija Pelivan, naglasivši da je preostala dokumentacija privedena kraju, a nakon završetka imovinsko-pravnih odnosa slijedi postupak javne nabave.

Projekt uređenja i rekonstrukcije donosi izgradnju ugibališta, odnosno autobusnog stajališta, istočno od raskrižja s ulicom Don Frane Bege i uređenje pripadajućeg nogostupa, dok će u dužini nekoliko metara na samom sjeveru ulice Don Frane Bege biti i manjih radova na kolničkoj konstrukciji.
Cijeli projekt koštat će oko 900 tisuća kuna, koje je Grad osigurao u svom proračunu za ovu godinu.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij