hren
 

ŠKOLA BIJAĆI NA METI VANDALA
Da vandala, koji ne zaslužuju živjeti u civiliziranom svijetu, ima na svakom koraku, svjedočimo iz dana u dan. Bezrazložno uništavanje zajedničke i privatne imovine te iživljavanje na objektima, predmetima pa i nezaštićenim živim bićima nekome očito predstavlja rijetko zadovoljstvo u njihovom besmislenom životu, a račune za to plaćamo svi mi.

Tako su ovih dana naši čitatelji zabilježili rezultate vandalizma na vanjskom zapadnom dijelu nove školske zgrade škole Bijaći u Kaštel Novom, rupe u zidu, razbijene zidne ploče...

Kako su nam kazali, nije to ništa novo, jer tu se, uglavnom vikendom, okupljaju različite osobe, koje sakrivene od očiju javnosti, upražnjavaju neke svoje afinitete. Usput „pomalo“ oštete i školsku zgradu, a koliko je čitateljima poznato, još nitko nije posebno sankcioniran.

Može li se riješiti problem takvog vandalizma i poduzimaju li nadležni u školi nešto da se školska zgrada dodatno zaštiti, pitali smo ravnateljicu škole, Jadranku Šošić.

- O tom problemu više smo puta razgovarali i s nadležnima u Policiji, Županiji i Gradu. Imali smo razgovore i  sastanak s bivšim načelnikom PP Kaštela, Marinom Dražinom, kao i Jasminom Hasukićem iz Odjela za prevenciju PU Splitsko-dalmatinske. Iznijeli smo im probleme uništavanja školske imovine i naša zapažanja te više puta, usmeno i pisano, zatražili pomoć, a od njih sam dobila obećanje kako će policijski službenici, posebno u vrijeme vikenda, kada je zgrada zatvorena, češće vršiti kontrole na ovom području. Naši domari, zbog ovakvih vandalskih zabavljanja, često imaju pune ruke posla, a sve je to i dodatni trošak - kazala je prof. Šošić, nadodavši kako će dio problema možda biti riješen dodatnim nadzorom tog dijela zgrade, o čemu su dogovori s nadležnima u Županiji u tijeku.

Sastanak glede stanja sigurnosti na području škola održan je s gradonačelnikom Denisom Ivanovićem s ravnateljima škola te je obećana i pomoć Grada u osiguravanju preduvjeta i podizanju standarda situacijske prevencije.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij