hren

DEMOKRŠĆANI NA KAŠTELANSKOJ POLITIČKOJ SCENI
Jedna od najstarijih hrvatskih političkih stranaka novog doba, Hrvatska demokršćanska stranka – HDS, od ovog petka djeluje i u Kaštelima, s ciljem okupljanja i djelovanja građana koji se zalažu za život s demokršćanskim vrednotama.

Na Izbornom saboru, održanom u Gradskoj vijećnici, izabrani su oni koji će stranku voditi u četverogodišnjem mandatu. Jednoglasnim odlukama za prvog predsjednika kaštelanskog ogranka HDS-a izabran je Mirko Perić, dok  će njegov zamjenik biti Ranko Grubišić.
Za tajnika ogranka izabrana je Petra Tešija, a rizničara Ante Šego.  Osim njih u Predsjedništvo ogranka izabrana je Marina Miletić , dok će Nadzorni odbor u ovom mandatu činiti Jakov Šego, Denis Cecić i Ivan Milat.

Na Izbornom saboru nije nazočio predsjednik stranke Goran Dodig, koji je bio spriječen zbog zdravstvenih razloga, no umjesto njega okupljene je pozdravio zamjenik predsjednika stranke Jozo Rogošić, a pozdravne riječi uputio je i predstavnik imotske krajine, Domagoj Karin.
Saboru su nazočili i glavni tajnik stranke Petar Kaćunko, koji je Sabor i vodio, zamjenica glavnog tajnika Snježana Vrdoljak, član Velikog vijeća Igor Vojković te predstavnici ogranaka iz Splita, Trogira, Imotskog i Solina.

Kako je naglašeno ovom prigodom, HDS je stranka koja je osnovana još 1989. godine, kao treća stranka u Hrvatskoj, a određene promjene, posebno u imenu, kada su se tri demokršćanske opcije ujedinile u jednu, doživjela je prije određenog vremena. U ovom trenutku HDS je parlamentarna stranka, s dva saborska zastupnika, i u posljednjim godinama doživljava svoj novi uzlet.
Iako joj je dugi niz godina okosnica bila Splitsko-dalmatinska županija, novi ogranci niču diljem Hrvatske, posebno u Slavoniji, a i broj ogranaka u Dalmaciji u stalnom je porastu.

- Zavaljujem se što ste me izabrali. Naš rad na području Kaštela treba tek početi i naravno da na tom početku još ne možemo puno toga napraviti u životu i politici u Kaštelima. No, držat ćemo se demokršćanskih načela i nadamo se da ćemo biti brojniji i samim time i jači te da će naša uloga u kaštelanskoj politici u dogledno vrijeme biti od značaja – kazao je, između ostalog, izabrani predsjednik kaštelanskog ogranka Mirko Perić.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij