hren

UZ SURADNJU S KOMUNALNIM REDARSTVOM
Nakon što je više godina poslove  uklanjanja  i zbrinjavanja životinjskih lešina s kaštelanskih ulica obavljala tvrtka AS Eko iz Šibenika, prema najnovijoj odluci gradskih vijećnika, to će u narednom četverogodišnjem razdoblju obavljati tvrtka Animalis Centrum iz Splita

- Na provedeni natječaj prijavila su se dva ponuditelja, AS Eko iz Šibenika i Animalis Centrum iz Splita. Utvrđeno je da je tvrtka Animalis Centrum dostavila financijski nižu ponudu – obrazložio je prijedlog odluke dogradonačelnik Grgica Benutić.

Prema ponudi tvrtka Animalis Centrum svaku lešinu psa uklanjat će po cijeni od 600 kuna, za lešinu svake mačke naplatit će 400 kuna, a ostale lešine za 10 kuna. Ponuda AS Eka bila je za približno 70 posto skuplja.

Treba napomenuti, da ovlaštena tvrtka lešine s ulica i javnih površina uklanja uz suradnju s komunalnim redarstvom.
Za građane, koji uoče lešine na javnoj površini, najsigurnije je lešinu ne dirati niti micati već nazvati i obavijestiti o tome upravo komunalno redarstvo, koje će potom obavijest proslijediti ovlaštenom koncesionaru, koji lešine uklanja i zbrinjava prema zakonskim propisima.

- Pri cijelom postupku bitno je, između ostalog,  zaštiti zdravlje ljudi i zdravlje životinja i i spriječiti onečišćenje okoliša i zbog toga je važno da se cijeli postupak ispravno provede – kaže se u tim zakonskim propisima.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij