hren
 

PRIBLIŽNO GODINU DANA
I dok vozači koji u Split dolaze sa zapada, pa tako i Kaštela,  još uvijek nisu zaboravili svakodnevne prometne gužve kroz Solin, prvo za vrijeme radova na plinifikaciji, a potom i radova na ispitivanju statike solinskih mostova, nove gužve, prema najavama nadležnih, očekuju ih i u sljedeću godinu jer su počeli radovi na rekonstrukciji ceste D8, na raskrižju kod nekadašnjeg Mercatora.

Ugovorom koji su potpisale Hrvatske ceste i Grad Solin, radi se na denivelaciji raskrižja ceste D8 i ulice Antuna Gustava Matoša, koja obuhvaća izgradnju nadvožnjaka i Rampe, odnosno odvojka iz Splita na Matoševu ulicu te odvojak iz  Solina kod trgovine Tommy prema Splitu.

Prema najavama radovi će trajati oko godinu dana, no u vrijeme turističke sezone trebali bi biti privremeno zaustavljeni.
Za vrijeme radova na tom prostoru neće biti semafora niti pješačkih prijelaza, a uvedena je nova regulacija prometa. Tako će za sav promet biti zatvoren istočni i zapadni spoj Ulice Antuna Gustava Matoša na državnu cestu D8, što će dovesti i do izmjena u trasama kojima voze autobusne linije  1, 5, 5A, 10, 16, 22 i 32. Ujedno, na tom području za vrijeme radova neće biti niti autobusnih stajališta.

Osim što će gužve u prometu postati ponovno svakodnevnica zbog samih radova, dodatne gužve bit će i zbog nove regulacije prometa pa sve sugrađane upozoravamo na oprez, strpljenje i prilagođavanje novonastaloj situaciji.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij