hren
 

ŽUPNE I KULTURNE AKTIVNOSTI
Dan nakon Božića, na blagdan Svetog Stjepana, 26. prosinca, u kaštelanskim župama bit će svečarsko raspoloženje slavljenja Isusovog rođenja, a osim tradicionalnih božićnih koncerata u mjesnim crkvama, župljani Kaštel Novog po prvi će put uprizoriti žive jaslice.

Otvaranje živih jaslica, pored župne crkve Sv. Petra apostola u Kaštel Novom, na programu je u 18 sati, a u uprizorenju Isusovog rođenja sudjelovat će župljani Kaštel Novog. Otvaranju jaslica prethodit će Božićni koncert u crkvi te igrokaz „Bog koji dolazi“ udruge Sv. Jeronim, koji započinju u 17 sati.

U župnoj crkvi Uznesenja blažene Djevice Marije u Kaštel Lukšiću, svoj tradicionalni Svečani božićni koncert održat će HGD "Biranj", a na repertoaru koncerta naći će se cijeli niz djela glazbene klasike i božićne pjesme. Posebne gošće koncerta biti će pjevačice Ksenija Varvodić Periš i Ana Benzon.
Početak koncerta je u 18 sati.

Tradicionalni božićni koncerti održat će se i u pojedinim drugim kaštelanskim župama, pa je tako koncert u župnoj crkvi Sv. Jurja mučenika u Kaštel Sućurcu na rasporedu u 19 sati, a u Kaštel Kambelovcu u 17 sati je božićna priredba i koncert u kojem će sudjelovati najmlađi župljani i župni zbor.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij