hren

Rektor Sveučilišta u Splitu prof.dr.sc. Šimun Anđelinović, dekan Kemijsko-tehnološkog fakulteta prof.dr.sc. Igor Jerković i gradonačelnik Grada Kaštela Denis Ivanović potpisali su 21. prosinca Sporazum temeljem kojeg Kemijsko tehnološki fakultet u Splitu uručuje Gradu Kaštela ključeve prostora u Kaštel Sućurcu te mu predaje u posjed isti slobodan od stvari i osoba, a Grad Kaštela će Kemijsko-tehnološkom fakultetu u Splitu isplatiti kapitalnu donaciju u iznosu od 250.000,00 kuna.

Naime, stavljanjem u funkciju 10 novih laboratorija stvoreni su svi preduvjeti da Kemijsko-tehnološki fakultet, po prvi puta od svog osnutka znanstveno, nastavno i stručno djeluje na jednoj lokaciji. Sukladno tome, Fakultet neće više koristiti prostore u Kaštel Sućurcu gdje su se nekoć održavala laboratorijske vježbe.

- Drago nam je da smo do sada uspjeli opremiti deset laboratorija, a ova donirana sredstva uložit će se u daljnje opremanje. Ovo je dobar primjer partnerskog odnosa sa zajednicom, odnosno Gradom Kaštela, a realizaciji ovog Sporazuma uvelike su doprinijeli i naši alumniji – kazao je rektor Anđelinović.

Zadovoljstvo nije krio ni dekan Jerković koji je istaknuo kako u funkciju treba staviti još 18 laboratorija, za što su osigurana sredstva iz EU fondova, dok će sredstva iz donacije pomoći u izradi dokumentacije potrebne za ishođenje uporabne dozvole.

Grad Kaštela će pak, kako je kazao gradonačelnik Ivanović, na gotovo 3000 kvadrata smjestiti svoje ustanove poput Centra za socijalnu skrb, Zavoda za zapošljavanje, policije i suda.
- Smještanjem ovih ustanova na jedno mjesto značajno ćemo olakšati našim građanima. Drago nam je da smo s KTF-om imali izvrsnu suradnju, koju namjeravamo razvijati i dalje – kazao je Ivanović.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij