hren

Već je stara "vijest" da Kaštelani do prometnih (ali i drugih) propisa drže koliko "do lanjskog snijega", a ni sve učestalije kontrole prometne policije i redara, koji imaju pune ruka posla na našim ulicama ispisujući kazne, očito ne djeluju na savjest pojedinih građana.

Parkiranje po nogostupima, na pješačkim prijelazima, prometnicama, autobusnim stajalištima, samim ulazima u ulice... tako je i dalje svakodnevna slika, jer za većinu prometni znakovi kao da ne postoje.

Bezobrazluk pojedinaca ili neznanje osnovnih propisa koji se uče u auto školi  ide toliko daleko da vozila ostave (i to ne "na minutu") gdje stignu i odu bez razmišljanja hoće li svojim postupkom onemogućiti nesmetan promet ostalima.

Nekidan smo tako, sasvim slučajno, i sami svjedočili nimalo ugodnom prizoru svađe mlade vozačice  ispred vatrogasnog doma u Kaštel Starom, kada je upozorena da je parkiranjem vozila na samom ulazu, i to na više od pola sata, dovela u opasnost mnoge kojima je u tom vremenu mogla zatrebati njihova pomoć, a na intervenciju se ne bi mogli odazvati. Isprika joj, dakako, nije bila ni na kraj pameti.

U nekom drugom gradu ovakva bi situacija u trenu bila riješena uz pomoć "pauka", no nama izgleda uz ovakva "razmišljanja" građana  pomoći očito nema.

A još kada tome dodamo i kišu, kao jutros u centru Kaštel Lukšića, nastane totalni kaos...


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij