hren
 

MINI ADVENT U REŽIJI MJESNOG ODBORA
Sveti Nikola ove je godine pronašao put do Planog i tamošnjih mališana i to zahvaljujući prvenstveno mjesnom odboru Plano, koji su zavrnuli rukave kako bi svetog Nikolu primjereno dočekali u svom mjestu.

Pripreme za doček ovog sveca započele su u petak, zajedničkim kićenjem božićne jelke, pečenjem kolača i pripremom neuređenog prostora tamošnjeg mjesnog dom, za koji su mnogi kazali kako se nadaju da će do ponovnog susreta sa svetim nikolom slijedeće godine, dobiti novi izgled..

U subotu ujutro vrijedne ruke domaćina uhvatili su se pripreme bakalara, kuhali vino, pekli fritule, a iz sata u sat sve više stanovnika Planog pristizalo je dočekati svetog Nikolu, koji je nakon 13 sati stigao u kočiji, koju su pratili konji i jahači konjičkog kluba Hanako.

A sveti Nikola stigao je punih ruku, sa slatkim paketima za brojnu djecu, koja će uz radosne emocije pamtiti njegov prvi dolazak u ovo naselje, koje je administrativno podijeljeno na kaštelanski i trogirski dio pa je samim tim ponekad i zakinuto za pojedine aktivnosti.
Sa svetim Nikolom u Plano su stigli i članovi trogirske udruge Rašpin Jute, koji su u zabavi koja je nastavljena u ostatku dan, dali i svoj doprinos.


KOMENTARI: