hren
 

PUNO PJESME I SMIJEHA
Nekoliko stotina mališana dočekalo je ove srijede svetog Nikolu na brcu u Kaštel Lukšiću, a ovaj svetac, zaštitnik pomoraca, putnika, trgovaca, ali i djece, stigao je s vrećom punom slatkiša za svoje domaćine.

U prigodnom programu, kojim su djeca kratila vrijeme do dolaska svetog Nikole i kojim su željeli obradovati svog gosta, nastupila su djeca iz dječjeg vrtića Pčelica – Jordanovac , djeca iz dječjeg doma Miljenko i Dobrila, crkveni zbor Stella maris te puhački orkestar kaštelanske glazbene škole pa su lukšićkim brcem odzvanjali zvuci blagdanskih pjesama.
Na radost svih,  na brce je, u svečanoj kočiji koju su vukla dva predivna konja, potom stigao i sveti Nikola, pozdravio djecu, družio se s njima, darivao ih slatkim poklonima i naravno, fotografirao se s mališanima, kojima će to biti uspomena koje će se rado sjećati.

A nakon što je sunce polako otišlo u zasluženi dnevni san,  mališane su na lukšićkom brcu zamijenili oni nešto stariji, koji su u čast svetog Nikole priredili ribarsku feštu. Centar Lukšića tako je mirisao na bakalar, kojeg su lukšićki ribiči spremali na bjanko i na crveno i za kojeg su mnogi kazali da je bio za prste polizati.
Na niskim temperaturama mnogi su se ugrijali uz kuhano vino, ali i uz taktove glazbe za koju je bio zadužen Barbarosa band.

Za sva događanja ove srijede u Kaštel Lukšiću i ove su godine bili zaslužni Mjesni odbor, udruga Miljenko i Dobrila, PŠD Galeb i lovačka udruga Kaštilac, koji nam već slijedećeg tjedna u svom mjestu organiziraju veseli doček svete Lucije. Organizaciju događanja pomogli su Zračna luka Split - Kaštela, tiskara Adria screen, Ribola, pekara Gušt, Kraš i hotel Štacija.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij