hren
 

VESELI PROGRAM, DAROVI, FEŠTA
Sveti Nikola svoj će dan i ove godine provesti među Kaštelanima. Osim što će tijekom noći pohoditi brojne domove i darivati najmlađe, dio njih darivat će i u dječjim vrtićima i ustanovama, a posebno veselo bit će u poslijepodnevnim satima u Kaštel Lukšiću i Kaštel Sućurcu, gdje će domaćini svetog Nikolu dočekati uz prigodan program.

Tradicionalno u Lukšiću, uz ribarsku feštu

U svom posjetu Kaštelima, sveti Nikola, kao i u godinama ranije, stići će na brce u Kaštel Lukšić u kočiji i to u 14 sati, s vrećom punom slatkiša namijenjenih dobroj djeci.
A djeca će ga dočekati pjesmom i glumom, pa će se na pozornici ispred dvorca Vitturi izmjenjivati djeca iz vrtića Jordanovac, zbor Stella maris, djeca iz dječjeg doma Miljenko i Dobrila te puhački orkestar kaštelanske glazbene škole.
Organizatori ovog događanja su mjesni odbor Kaštel Lukšić, udruga Miljenko i Dobrila, PŠD Galeb i lovačka udruga Kaštilac, koji su se i ove godine pobrinuli da se na brce postavi zajednička božićna jelka pa su pozvali djecu da donesu ukrase i zajedno je okite.

Za one nešto starije, blagdan Svetog Nikole u Lukšiću će proteći u ugodnoj atmosferi  Ribarske fešte, koja započinje u 18 sati na brcu. Uz plesnu glazbu Barbarosa banda svi koji pristignu moći će uživati u bakalaru i kuhanom vinu koje za njih pripremaju organizatori.

Po prvi put i u Sućurcu

Sveti Nikola će se iz Kaštel Lukšića uputiti u Kaštel Sućurac, gdje će na rivu stići brodom u 18 sati. Sućurani ovom zaštitniku pomoraca i putnika pripremaju zabavni program u kojem će sudjelovati dramska skupina Gradske knjižnice Kaštela, Lana Rubelj, Ivica Žegarac Žuti, zbor OŠ kneza Trpimira, djeca iz dječjih vrtića, Kaštelanske mažoretkinje, HGD Zrinjski Donja Kaštela i KUD Putalj.

Nakon druženja na rivi, sveti Nikola će posjetiti Gradsku knjižnicu Kaštela u Kaštel Sućurcu,  gdje će u 19 sati otvoriti „Adventsku i božićnu priču u GKK“ u predvorju knjižničnog odjela, za čije je uređenje u božićnom ugođaju i ove godine zaslužna Anamarija Kelava.
Gradska knjižnica u Kaštel Sućurcu do kraja prosinca, svakim radnim danom, bit će mjesto svakodnevnog druženja uz čitanje i pričanje adventskih i božićnih priča, izradu božićnih ukrasa, kreativnih literarnih i likovnih radionica.
U 19.30 sati, u GKK u Sućurcu, bit će održano predavanje  „Štovanje sv. Nikole u Dalmaciji“ Suzane Jurković.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij