PREDBLAGDANSKA ATMOSFERA
Iako će mnogi kazati kako su svjetleće i ostalie dekoracije na gradskim ulicama u ovo vrijeme samo još jedna komercijalizacija blagdana, većina nas će se složiti da takvi ukrasi ipak daju neku svečarsku notu, podižu raspoloženje i kao što im naziv kaže, ukrašavaju grad. Upravo zato, tu većinu obradovao je početak ukrašavanja ulica u Kaštelima, koje ovih dana provode djelatnici Vlastitog komunalnog pogona.

- Ove godine smo počeli ranije s kićenjem grada za božićne blagdane zbog većeg opsega posla i da izbjegnemo loše vremenske prilike. Cilj nam je da do početka Došašća Kaštela budu primjereno i u skladu s mogućnostima okićena po svim dijelovima grada – kazali su nam iz Gradske uprave.

Postavljanje svjetlećih ukrasa započelo je na Cesti dr. Franje Tuđmana, koja je glavna kaštelanska prometnica, nakon čega se radi na kićenju brca u Kaštel Starom, gdje će biti Božićni grad, a potom i ukrašavanje đardina u Kaštel Novom, gdje će se i ove godine nalaziti gradski adventski vijenac.
Nakon glavne ceste, starosejskog brca i đardina u Novom, djelatnici Vlastitog pogona u narednim danima prionut će ukrašavanju i pojedini ostalih djelova grada.

Nekoliko godina ranije, Grad je u sklopu blagdanskog uređenja, nabavljao i božićne jelke, koje su se postavljale po centrima kaštelanskih mjesnih odbora, no ove godine na taj se korak nisu odlučili.

- Jelke za mjesne odbore se neće kupovati jer ih teško primjereno ukrasiti i kasnije sačuvati. Umjesto toga po Kaštelima će biti postavljene božićne jelke-dekoracije što će primjerenije i bogatije djelovati u prostoru – izvjestili su nadležni te najavili i neka iznenađenja na ovu temu.

Za ukrašavanje grada koristit će se postojeći ukrasi, ali se i kupuju nove dekoracije, a za ukrašavanje je izdvojeno u proračunu oko 250 tisuća kuna

- Uz postojeće i nove dekoracije vjerujemo da će Kaštela biti primjereno i sve bolje ukrašena. Očekujemo da će naši sugrađani biti zadovoljni urađenim – zaključili su u Gradu.

Foto: Ante Majić


KOMENTARI: