hren
 

IGRANO-DOKUMENTARNA PRIČA
Dragovoljačko braniteljska udruga „Stina pradidova“ organizira projekciju igrano-dokumentarnog filma „Oni su Hrvatska“, koja će se održati u četvrtak, 30. studenog, s početkom u 18 sati, u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću.

Film je snimljen prema priči brigadira Ivice Matešića Jeremije, a u režiji Ivice Božića. Produkciju potpisuje Udruga žene u Domovinskom ratu Zadar, a  koprodukciju Udruge veterana Vojne policije sudionika Domovinskog rata i Zajednice udruga veterana Vojne policije iz Domovinskog rata RH.

-  Svako je vrijeme prigoda da se povijest piše, pisati je može  svatko, a stvarati je privilegiju imaju samo posebni. I kao što su u samo jednom djeliću dijamanta sadržane sve osobine njegove ljepote, tako je u hrvatskom obrambenom Domovinskom ratu sadržan osnovni smisao i bit Hrvatske Domovine. Pobijedili smo u ratu, ali čini se kako smo pobjedu izgubili u miru.
U niti jednom segmentu hrvatske države, pobjeda branitelja nije sadržana kao temelj ove zemlje, upravo suprotno, mnogi obezvrjeđuju i umanjuju vrijednosti proizašle iz Domovinskog rata – stoji u najavi filma.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij