POSTAVLJA SE UZDIGNUTI PJEŠAČKI PRIJELAZ SA ZAŠTITNIM OGRADAMA
Radovi na postavljanju horizontalne i vertikalne prometne signalizacije na spoju Maslinarske i ulice Bruna Bušića s Ulicom bana Jelačića u Kaštel Starom, koju su stanovnici okolnih naselja s nestrpljenjem  iščekivali zbog opasnosti kojojoj su svakodnevno izloženi prilikom prelaska ove izuzetno prometne ceste, jutros su konačno započeli.

Gotovo dva mjeseca trajala je izrada prometnog  elaborata kojim se nastojao riješiti problem sigurne prometne komunikacije, posebno za učenike i pješake, nastao rekonstrukcijom brze ceste kroz Kaštela i uređenjem spojnih cesta, zbog čega su stanovnici ovoga dijela Kaštel Starog prije nekog vremena pokrenuli i potpisivanje peticije, ne bi li se nedostaci što prije otklonili. 

- Na zahtjev mjesnog odbora Kaštel Stari, kao i roditelja učenika koji pohađaju obližnju školu prof. Filipa Lukasa, stručne službe Grada u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova izašli na teren i utvrdili da je izgradnjom mosta koji povezuje Radun i Kaštel Stari, došlo do povećanog intenziteta prometa na ovoj prometnici, na kojoj se nalazi i koridor za prijelaz učenika u Maslinarsku ulici, koja je put za školu. Stoga će se prema elaboratu postaviti izdignuta ploha, koja će biti pješački prijelaz, a s obje strane plohe postavit ćemo zaštitne ograde koje će usmjeravati djecu da prelaze cestu isključivo na tom mjestu - kazao je dogradonačelnik Grgica Benutić prilikom jutrošnjeg obilaska mjesta radova.

Osim navedenog pješačkog prijelaza i ograda,doznajemo, postavit će se i tridesetak prometnih znakova kao i vibro trake, koje će vozače upozoravati da dolaze u zonu pojačanog pješačkog prometa, a ukoliko se utvrdi da poduzete mjere nisu dovoljne, Grad će dodatnim radovima nastojati riješiti problem.

U Gradu ipak vjeruju kako će ovim  djeci put do škole biti znatno sigurniji, zbog čega se pristupilo dodatnim radovima i u Metovoj ulici pokraj škole u Kaštel Novom, gdje je jučer završeno uređenje nogostupa i navlačenje novog sloja asfalta.

Radovi, koje izvodi tvrtka Tehnograd, trebali bi biti završeni postavljanjem prometnih znakova najkasnije u subotu, ukoliko vremenske prilike dozvole,  a vrijednost  same investicije, za koju je sredstva osigurao Grad Kaštela, je 50 tisuća kuna.

-  Najavljeno uklanjanje trafostanice, koja se nalazi na nogostupu na početku Ulice bana Jelačića , a koja je izmještena na prostor obližnje Ribole, odgođeno je ipak za idući tjedan, a ovom prilikom ujedno molim sve građane da svoja vozila ne parkiraju na nogostupima, posebice u ulici Bana Jelačića, jer se radi o koridorima kojima svakodnevno prolazi veliki broj djece - poručio je Benutić, apelirajući na savjest sugrađana kada je u pitanju sigurnost djece.


KOMENTARI: