hren

ODRŽAN PANEL O EU FONDOVIMA
Kako bi zainteresirane poduzetnike upoznali s novim natječajima iz sredstava EU fondova i iskustvima dosadašnjih korisnika, Udruženje obrtnika Kaštela u suradnji s Poduzetničkim centrom Kaštela, u srijedu su u Gradskoj vijećnici održali panel pod nazivom „EU fondovi“

Uz predsjednika obrtnika Ivana Gotovca, nazočnima su govorili Tanja Rodin iz Poduzetničkog centra, Šimun Mihanović, specijalist za pripreme i provedbe projekata te Ivica Katić, kaštelanski obrtnik koji je jedan od korisnika sredstava iz EU fondova.

Tanja Rodin i Šimun Mihanović okupljenim poduzetnicima približili su osnovne elemente, od izvora sredstava, uloge i obveza Hrvatske do različitih mjera i program, a naglasak su stavili na poljoprivredu, turizam i ostale gospodarske grane bliske upravo području Kaštela, a koje se odnose na male i srednje poduzetnike.
Osim o sredstvima iz različitih programa EU fondova, ove je večeri bilo govora i o različitim mogućnostima financiranja preko poticaja, malih zajmova i kredita, a svaka od tema bila je zanimljiva okupljenima pa pitanja, odgovora i savjeta nije nedostajalo.
Posebna tema bila je priprema dokumentacije, bodovanje, uvjeti i ostali segmenti pojedinih natječaja, a o svojim iskustvima govorio je obrtnik ivica Katić, koji je dobio bespovratna sredstva u vrijednosti od 432 tisuće kuna za opremanje uzgajališta školjki.

Uz njegov primjer poduzetnici su imali priliku čuti i još nekoliko dobrih primjera iz prakse, a zbog zainteresiranosti kaštelanskih poduzetnika za ove teme, već je najavljeno i održavanje sličnih panela.
Kako je najavila Tanja Rodin, fokus sljedećeg panela biti će sama priprema projekta za EU natječaj kroz praktične primjere iz prakse.

Foto: Ante Majić (PGK)


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij