24SATNI NADZOR BRZINE
U četvrtak, 23. Studenog od 6 sati do 6 sati 24. studenog, prometna policija provoditi će 24-satnu akciju nadzora brzine kretanja vozila na svim prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Nepropisna i neprilagođena brzina i dalje je jedan od glavnih uzročnika stradavanja u prometnim nesrećama, a brzina je ujedno i među najčešćim uzrocima prometnih nesreća s najtežim posljedicama. Ovom akcijom nastoji se podići razina stanja sigurnosti u prometu na cestama a krajnja svrha je odgovorno ponašanje sudionika u prometu. Cilj akcije je stoga, osim represivnog, djelovati i preventivno na sve vozače, zbog čega ovu akciju i najavljuju unaprijed.

Na poziv policije, između 3. i 18. studenoga u pripremu akcije uključili su se i građani predlažući lokacije  24-satnog nadzora brzine kretanja vozila te im ovim putem zahvaljuju na suradnji.

Akcija će se provesti na velikom broju lokacija, u naseljenim mjestima, izvan naselja i na autocesti. Akciju će provoditi maksimalno mogući  broj policijskih službenika prometne policije koji će koristiti sve raspoložive uređaje za nadzor brzine kretanja vozila. Kako bi se pokrio što veći teritorij, lokacije nadzora mijenjati će se svaka dva do tri sata.

Provedbi 24-satne akcije nadzora brzine mogu prisustvovati i građani, za što se trebaju javiti Policijskoj upravi Splitsko-dalmatinskoj.


KOMENTARI: