EDUKACIJA TURISTIČKE ZAJEDNICE
U okviru aktivnosti kaštelanske Turističke zajednice, dvadesetak malih iznajmljivača s područja Kaštela, u četvrtak je usvojilo nova znanja na edukacijskom predavanju pod nazivom „Praktične smjernice za osmišljavanje i upravljanje promocijom održivog turizma destinacije“.

Edukaciju je vodio prof. dr. sc. Neven Šerić, redoviti profesor iz područja primijenjenog marketinga u turizmu pri Ekonomskom fakultetu u Splitu, a upravo u suradnji s Ekonomskim fakultetom ova je edukacija i realizirana.
Iznajmljivači su imali priliku saznati o mogućnostima ostvarivanja viših cijena smještaja, dodatnim elementima razvoja održivog turizma, standardima koji su potrebni za zadovoljenje gostiju, oglašavanju i prezentiranju te drugim temama, a predavač im je iznio i niz primjera dobre, ali i loše prakse.

- Ovo je na jedan način bila inicijativa Ekonomskog fakulteta, odnosno diplomskog studija turizam da pomognemo u društvenom radu  praktičnim edukacijama privatnim iznajmljivačima da unaprijede svoju turističku priču. Večeras sam iznio neke praktične primjere iz turističke prakse, nastojao im približiti tu materiju kako bi makar dio toga oni iskoristili u svojoj praksi i postigli što bolje rezultate – rekao je o edukaciji Neven Šerić.

Uz profesora Šerića ove je večeri sudionicima edukacije govorio i Vedran Vuletić iz agencije Airbnb, iznijevši im cijeli niz primjera kako treba izgledati njihova web stranica na kojoj oglašavaju svoj smještaj, fotografije kojima se prezentiraju, kratka objašnjenja i slično.
Mali iznajmljivači imali su priliku postaviti i niz pitanja o onome što ih konkretno zanima u poboljšanju ponude, a takva i slična pitanja imat će priliku postaviti i na nekoj od slijedećih edukacija koje za njih organizira Turistička zajednica,  u mjesecima koji dolaze.

Foto: Luka Ištuk


KOMENTARI: