TRAŽE SE NAJBOLJA MASLINOVA ULJA
Udruga maslinara Kaštela Mastrinka u suradnji s Institutom za jadranske kulture i melioraciju krša Split i projektom InterregMED Aristoil, organizira manifestaciju posvećenu maslinovom ulju, „Noć mladog maslinovog ulja – Kaštela 2017“, koja će se održati 15. prosinca u prostorijama PZ KaštelaCoop u Kaštel Starom, a prijave za sudjelovanje već su u tijeku i završavaju 24. studenog.

- Noć mladog maslinovog ulja je prilika za obavljanje analize maslinovog ulja i druženje sa maslinarima u svrhu razmjene iskustava i planiranje budućih maslinarskih aktivnosti.
Napravite kemijsku i organoleptičku analizu vašeg ulja, testirajte ulje na sadržaj fenola i pridružite nam se na maslinarskom druženju. – poručili su organizatori.

„Noć mladog maslinovog ulja – Kaštela 2017“, čiji je sponzor Zračna luka u Kaštelima, donijet će raznovrstan i bogat program koji uključuje prezentaciju preliminarnih rezultata istraživačkih projekata na domaćim maslinovim sortama i određivanje optimalne zrelosti maslina za branje, predstavljanje Mastrinka mOlivO aplikacije i stručno vođeno slijepo kušanje maslinovih ulja - prepoznavanje mana i karakteristika maslinovih ulja, određivanje ključnih parametara za postizanje visoke razine fenola u maslinovom ulju, prezentaciju projektnih aktivnosti i preliminarnih rezultata istraživanja ARISTOIL projekta, kao i proglašenje najboljih maslinovih ulja manifestacije te dodjeljivanje priznanja za maslinova ulja s najvećim postotkom fenola, a sve uz prigodni program i zajedničku trpezu.

Zainteresirani za sudjelovanje na ovoj manifestaciji uzorke za analizu ulja trebaju dostaviti  u prostorije Udruge maslinara Kaštela Mastrinka, na adresi Brce 4, Kaštel Lukšić, i to ponedjeljkom, srijedom i petkom  od 16 do 20 sati te utorkom i četvrtkom u vremenu od 9 do 13 sati, najkasnije do 24. studenog.
Za članove udruge cijena klasične analize iznosi 200, a za sve ostale 250 kuna, dok je analiza na fenole besplatna.
Uzorke treba donijeti u neprozirnoj, staklenoj boci za maslinovo ulje (2×0,5 l), a broj uzoraka je ograničen.
Više informacija može se dobiti pozivom na  na broj 095/85 15 482.


KOMENTARI: