hren

IPAK SE PROBLEM RJEŠAVA?
Već tjednima se na ulici nakuplja voda, koja smrdi, skupljaju se mušice. Jednostavno je tim dijelom ulice nemoguće proći, a da ne zagaziš u tu vodu. Strah nas je što sve na obući unosimo u kuće, hoćemo li se svi zaraziti. Vidjeli smo da su nedavno dolazili komunalci i nešto čistili, ali stanje je i dalje zabrinjavajuće – potužili su nam se u petak  čitatelji koji žive uz Kamberovo šetalište u Kaštel Starom.

Tragom njihovih pritužbi obratili smo se nadležnima u kaštelanskoj Gradskoj upravi, kako bi nam objasnili o čemu se radi, je li poput još nekih lokacija u Kaštelima došlo do problema na mjestima gdje se miješa oborinska i fekalna voda, no iz Grada su ustvrdili da se radi o potpuno drugom razlogu te da su mjere već poduzete.

- U ovom slučaju riječ je o privatnom kanalu oborinskih voda (foši) koja kupi vode sa parcela sjeverno od tamošnje plaže. Urbanizacijom su vlasnici parcela zatrpali kanal koji je ispod ceste ucjevljen i uređen tako da voda uredno teče u more. No, za velikih kiša dogode se začepljenja, pa se kanal preljeva sa sjeverne parcele preko ceste.
Prije mjesec dana je Vlastiti pogon očistio dio kanala u cesti i na plaži. Danas smo ponovno očistili kanal tako da se voda više ne preljeva preko ceste.
Imamo anonimne dojave da se radi o ispuštanju fekalnih voda u taj kanal dok su, prema našim saznanjima, okolne kuće trebale bit spojene na kanalizaciju. Tijekom slijedećeg tjedna će se provjeriti navodi iz prijave – kazali su nadležni.

Upravo dok smo fotografirali nakupljenu vodu, na teren su izašli djelatnici Vodovoda i kanalizacije te privatne tvrtke koja se bavi odčepljivanjem cijevi i pražnjenjem septičkih jama.
Ako je suditi po njihovom izlasku na teren i navodima iz odgovora koji smo dobili iz Grada, od slijedećeg tjedna stanovnici tog područja, kao i prolaznici, tim će područjem moći proći bez začepljenog nosa i preskakanja lokvi.

Foto: Ivana Topić


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij