POLICIJA PROVODI AKCIJU U PROMETU
Povodom nadolazećeg narodnog običaja krštenja mošta - proslave „Martinja“, na području Republike Hrvatske, od 10. do 13. studenog, provoditi će se pojačane akcije u prometu, koje će biti posebno usmjerene na prekršaje upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, u cilju sprječavanja prometnih nesreća i stradavanja sudionika u prometu, saznajemo iz policijske uprave.

Pojačano postupanje, usmjereno na spomenute prekršaje, provoditi će se i na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske, u narednom periodu, ali i ostale dane, posebno vikendom i u noćnim satima. Osim na vožnju pod utjecajem alkohola, postupanje će biti usmjereno i na prekršaje nepropisne brzine.

Za napomenuti je da su u prvih deset mjeseci 2017. godine na području ove Policijske uprave zabilježene 2653 prometne nesreće, a utvrđeno je da je 318 sudionika tih prometnih nesreća bilo pod utjecajem alkohola.

U cilju prevencije prometnih nesreća, posebno onih s najtežim posljedicama, molimo građane da poštuju propise i upute prometne policije, te koriste pregledana i tehnički ispravna vozila. Upozoravamo vozače da brzinu svog vozila prilagode uvjetima i stanju na kolnicima, te da ne sjedaju za upravljač vozila ukoliko su prethodno konzumirali alkohol ili druga opojna sredstva. U situaciji nepovoljnih meteoroloških uvjeta potrebno je voziti sporije i opreznije. Ukoliko se na put kreće u kontinentalni dio Hrvatske, od 15. studenog do 15. travnja, vozila obvezno moraju biti opremljena zimskom opremom (zimske gume na svim kotačima ili ljetne gume s najmanjom dubinom profila od 4 mm i s lancima za snijeg pripravnim za postavljanje na pogonske kotače). Korištenje zimske opreme obvezno je i na svim drugim prometnicama u slučaju proglašenja zimskih uvjeta.


KOMENTARI: