U VIŠE GRADOVA I MJESTA
Hrvatska udruga Benedikt, od subote, 11. studenog, do  ponedjeljka, 20. studenog, obilježit će 26. godišnjicu stradanja u Vukovaru i Škabrnji, kroz organizaciju kulturno-društvene manifestacije „Tjedan sjećanja na Vukovar i Škabrnju“, a neka od događanja manifestacije održat će se i u Kaštelima.

Manifestacija će se provesti u 11 gradova i općina, a osim Kaštela uključeni su Split, Šibenik, Dubrovnik, Solin, Metković, Makarska, Sinj, Imotski, Vukovar i Škabrnja. Glavno pokroviteljstvo nad manifestacijom preuzela je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar - Kitarović, a uz udrugu Benedikt,  u organizaciji sudjeluje još 16 udruga i organizacija te više institucija koje su ustupile, diljem Dalmacije, svoje prostore za održavanje ove manifestacije.

Cijeli program započinje u subotu i nedjelju. 11. I 12. studenog,  posjetom Vukovaru i susjednim mjestima istočne Hrvatske, a tijekom cijele manifestacije bit će organizirana predstavljanja zbirka pjesama, izvedba drama, predavanja, prikazivanja filmova, izložbe, svete mise i druga događanja.

Kaštelani će u svom gradu imati priliku pogledati monodramu „Priče iz Vukovara“ u izvedbi mladog glumca Pere Eranovića, koju će izvesti u kinu Sv. Juraj u Kaštel Sućurcu, u četvrtak 16. studenog, s početkom u 18.30 sati.
U nedjelju, 19. studenog, s početkom u 17 sati, u Bratskoj kući u Kaštel Kambelovcu bit će upriličena izložba fotografija i svjedočanstvo na temu "Livanjska bojišnica u Domovinskom ratu", a ista izložba u Bratskoj kući, od 17 sati, bit će postavljena i dan kasnije, u ponedjeljak.

Detaljnije najave događanja u sklopu ovogodišnjeg Tjedna sjećanja na Vukovar i Škabrnju mogu se pronaći na www.hu-benedikt.hr


KOMENTARI: