DRUGU GODINU U MASLINIKU
Vrijeme od berbe maslina članovi Rotary kluba Kaštela i ove su godine iskoristili za provedbu akcije „Kapja uja za kapju dobrote“, kojom su povezali berbu, druženje rotarijanskih prijatelja i  ljudi dobre volje te humanitarno djelovanje po kojem je akcija i dobila naziv.

Kaštelanski rotarijanci predvođeni predsjednikom Mijom Roguljem, kojima su se pridružili i članovi Rotary klubova Split, Split Novi te Zagreb Sesvete, tijekom cijelog dana brali su masline u masliniku prijatelja Nediljka Najeva u selu Najevi u marinskom zaleđu.

Berba je donijela odlične rezultate, masline su odmah prerađene, ulje je odmah našlo svoje vlasnike, a dio sredstava bit će iskorišten za troškove organizacije i darova štićenicima centra Mir u Rudinama prigodom posjeta i Božićnog koncerta koji će se održati početkom prosinca u centru Mir.

Isto tako, po boca ulja, koje je iscijeđeno hladnim postupkom iz plodova maslina ubranih rukama rotary prijatelja, pripala je i svakom od sudionika akcije, kao lijepa uspomena.

Nakon odrađenog posla prijatelji su ostatak vremena proveli u ugodnom druženju, uz težački marendin gdje su ih ugostili domaćini u konobi Ježevica, a tom prigodom je predsjednik Rotary kluba Split Josip Mrklić, kaštelanskim prijateljima poklonio sliku Matka Trebotića kao znak prijateljstva i kao zalog za neku od akcija kaštelanskog kluba.

Druženje je iskorišteno i za prigodno predavanje, tijekom kojeg je agronom Jure Kuvačić kroz prigodnu multimedijsku prezentaciju nazočne sudionike akcije proveo kroz dan kojeg su proveli u masliniku, a na kraju je iskoristio priliku i dan začinio pričom o pjenušcima i otvaranje istog sabljom što je uspješno i praktično pokazao.

Ove večeri nije nedostajalo ni prigodnog glazbenom programa, za kojeg se pobrinuo uvijek spremni Petar Pilić.


KOMENTARI: